Lucia Lauková Správy

Areál zoborského jazierka ožíva: Tešiť sa môžeme na TIETO novinky

S príchodom jari sa vracia život aj do okolia zoborského jazierka. Čakajú nás novinky, ktoré každého kto zavíta na toto jedinečné miesto, potešia.

Ilustračný obrázok k článku Areál zoborského jazierka ožíva: Tešiť sa môžeme na TIETO novinky
Foto: Rastislav Búgel

Pred rokom priťahovalo toto miesto zvedavcov, nie však za cieľom oddychu či romantickej prechádzky. Veľa zvedavých očí si nenechalo ujsť kompletné vypúšťanie jazierka. Túto situáciu sme mapovali aj my a takmer presne pred rokom sme vám priniesli článok Vypúšťanie jazierka pod Zoborom vzbudzuje pozornosť: Čo na to policajti? FOTO. Po týchto udalostiach sa do vyčisteného zoborského jazierka dostáva opäť život.

Okrem toho, že jazierko pod Zoborm sa postupne zapĺňa vodou. V jeho blízkosti sa môžeme prejsť po novom chodníku. „Chodník dalo vybudovať mesto Nitra. Stálo to takmer 5000 eur,“infor­moval nás Pavol Jakubčin z odobru komunálnych činností a životného prostredia MsÚ v Nitre.

To však nie je všetko. Mesto chce ešte v najbližších mesiacoch vychytať chybičky krásy najmä v okolí jazierka. S týmito úpravami bude kompletne pripravené na sezónu a návštevníkov. „Mesto bude ešte v jarných mesiacoch dopĺňať 1 svietidlo VO, 2 malé odpadové nádoby, 2 lavičky a obnoví sa informačná tabuľa o histórii jazierka,“povedal Pavol Jakubčin z odboru komunálnych činností a životného prostredia v Nitre.

Môže vás zaujímať:

Lávku v mestskom parku v Nitre uzavreli: Na opravu chýbajú peniaze

Zoborské jazierko je vypustené: Za účasti polície odčerpávajú bahno! FOTO

Areál zoborského jazierka ožíva: Tešiť sa môžeme na TIETO novinky
5
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM