Lucia Lauková Správy

Areál UKF v Nitre skrášli výtvarný objekt: Jeho podobu navrhnú študenti

Študenti UKF navrhnú výtvarný objekt, ktorý skrášli vonkajší priestor univerzity. Súťažné návrhy môžu študenti predložiť do konca septembra tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Areál UKF v Nitre skrášli výtvarný objekt: Jeho podobu navrhnú študenti
Zdroj: TASR

Rektor Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre (UKF) Ľubomír Zelenický vyhlásil súťaž na predloženie návrhu trojdimenzionálneho výtvarného objektu. Do súťaže sa môžu zapojiť študenti dennej formy štúdia na UKF. Súťažné návrhy môžu predložiť do konca septembra tohto roka, informovalo vedenie univerzity. Každý návrh musí pozostávať z opisu konceptu výtvarného návrhu, farebnej predlohy diela vrátane zadania jeho technickej špecifikácie, vizualizácie umiestnenia diela do prostredia a z cenového odhadu realizácie navrhnutého diela.

Originálny pútač

Výtvarný objekt bude umiestnený vo vonkajších priestoroch pri hlavnej budove UKF na Triede Andreja Hlinku, kde sa v súčasnosti nachádza reklamný pútač. Plocha na umiestnenie objektu nesmie presiahnuť 25 štvorcových metrov a nesmie byť vyšší ako päť metrov. Výtvarný objekt bude slúžiť ako originálny pútač budovy univerzity, ktorý bude vzbudzovať záujem verejnosti, okoloidúcich či návštevníkov školy. Jeho súčasťou zároveň bude variabilný priestor na informovanie študentov, pracovníkov UKF i verejnosti o rôznych aktivitách či podujatiach realizovaných na UKF v Nitre. Dizajn navrhovaného objektu musí zodpovedať odkazu UKF, ktorá sa prezentuje ako moderná európska univerzita založená na tradičných hodnotách.

Víťaza vyberú pedagógovia

Výberová komisia zložená z pedagógov UKF rozhodne o víťazovi súťaže do polovice októbra. Komisia bude hodnotiť originalitu návrhu výtvarného diela, splnenie podmienok uvedených v špecifikácii podmienok súťaže, komplexnosť návrhu výtvarného diela, zohľadnenie priestorových podmienok, do ktorých bude výtvarný objekt umiestnený, aj cenu realizácie navrhnutého diela. Víťazný návrh bude ocenený finančnou odmenou vo výške 1000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM