Lucia Lauková Kultúra

Blížia sa Nitrianske univerzitné dni: Zakončí ich karneval na námestí a majáles!

Čoskoro tu máme Nitrianske univerzitné dni. Aj tento rok majú pre nás organizátori zaujímavý program. Tu je malá ochutnávka.

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa Nitrianske univerzitné dni: Zakončí ich karneval na námestí a majáles!
Zdroj: TASR

Jarnou cyklojazdou mestom sa v Nitre 22. apríla začnú Nitrianske univerzitné dni. Množstvo ďalších športových i kultúrnych podujatí bude na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) a Slovenskej poľnohospodárskej univerzite (SPU) prebiehať až do 5. mája.

Športové zápolenia

Súčasťou dvojtýždňového podujatia budú viaceré tradičné podujatia. Je medzi nimi Univerzitná kvapka krvi, ktorá sa bude konať 24. apríla na UKF a 26. apríla na SPU. Každoročnou akciou je aj Superstar nitrianskych univerzít či tradičné športové zápolenia študentov UKF a SPU vo volejbale, futbale a vodnom slalome.

Turistika a zábava

V programe Nitrianskych univerzitných dní sú aj viaceré prednášky a turistické podujatia, charitatívne akcie, odborné podujatia, ale i výstavy a divadelné predstavenie. Vyvrcholenie študentských osláv bude 3. mája, keď sa bude v areáli SPU konať Bažant majáles a na Svätoplukovom námestí Karneval v Riu po slovensky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM