Lucia Lauková Správy

Agrokomplex ruší ďalšie výstavy: Nebude sa konať ani Gardenia či veľtrh práce

Hrozbe koronavírusu padli za obeť ďalšie výstavy. Po zrušení veľtrhu Nábytok a bývanie nepoteší táto správa ani záhradkárov.

Ilustračný obrázok k článku Agrokomplex ruší ďalšie výstavy: Nebude sa konať ani Gardenia či veľtrh práce
15
Galéria
Zdroj: TASR

Výstavná sezóna v Nitre by bola po iné roky už v plnom prúde. Nitrianske výstavisko však tento rok zatiaľ stihlo sezónu zahájiť len svadobnou výstavou, ktorú spojilo s Poľovníctvom, Rybárstvom a Včelárstvom.

Po tom, čo sa koronavírus rozšíril aj do okolitých štátov a bolo len otázkou času, kedy sa objaví prvý prípad aj u nás, bola zrušená marcová výstava Nábytok a bývanie.

Podľa predpokladov sa koronavírus nevyhol ani Slovensku a k 25. marcu hlásili na Slovensku 226 potvrdených prípadov Covid-19.

Zrušené výstavy

Jedným z opatrení vlády bol zákaz organizovania hromadných podujatí, ktorý ostáva v platnosti. To znamená, že Agrokomplex nebude môcť usporiadať ani ďalšie plánované veľtrhy.

Obľúbená jarná výstava najmä u záhradkárov, Gardenia sa mala konať od 23. do 26. apríla. Zrušený je aj veľtrh práce Job Expo, ktorý sa mal konať začiatkom mája. Rovnaký osud čaká aj strojársky veľtrh.

„Opatrenie na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosného ochorenia COVID-19 je vydané v súvislosti s nepriaznivým vývojom epidemiologickej situácie vo výskyte ochorení COVID-19 spôsobených koronavírusom (SARS-CoV-2). Z uvedeného dôvodu sa neuskutočnia výstavy: GARDENIA, DOMEXPO, JOB EXPO, MEDZINÁRODNÝ STROJÁRSKY VEĽTRH, EUROWELDING, CAST-EX, EMA, TECHFORUM. Ohľadom ďalších výstav budeme verejnosť včas informovať,“ informuje výstavisko na svojom webe.

Júnové výstavy zatiaľ zrušené neboli. Kalendár výstav a podujatí na Agrokomplexe nájdete TU!

Ako vyzeral minulý ročník veľtrhov Gardenia a Domexpo, si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Gardenia a Domexpo 2019
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM