Lucia Lauková Správy

V Nitre plánujú postaviť NOVÚ strednú školu pre 800 žiakov: Bude mať aj internát

Župa plánuje postaviť v Nitre novú strednú školu. Súčasťou výstavby má byť aj internát a telocvičňa.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre plánujú postaviť NOVÚ strednú školu pre 800 žiakov: Bude mať aj internát
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V Nitre by mohla vyrásť nová Stredná zdravotnícka škola pre 800 študentov. Vybudovať ju plánuje Nitriansky samosprávny kraj, ktorý predložil zámer na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Spolu s budovou školy plánuje postaviť aj internát a telocvičňu. „Hlavným cieľom návrhu je vytvoriť nové kapacitné a funkčné priestory pre vzdelávanie v oblasti zdravotníctva a medicíny. K návrhu prislúchajú aj priestory telocviční na športové a pohybové aktivity študentov a internát na prechodné ubytovanie študentov Strednej školy zdravotníckej v Nitre,“ stojí v zámere.

Prečítajte si tiež

Kde by mala stáť?

Stredná škola by sa mala nachádzať v mestskej časti Čermáň, pozdĺž ulice Cabajská. Na pozemkoch sa aktuálne nachádzajú dve športové tenisové ihriská, dve betónové plochy, spevnená štrková plocha slúžiaca na parkovanie a chodník z betónových dlaždíc. Projekt ráta s odstránením týchto plôch, s novo-navrhnutými parkovacími miestami a chodníkom.

Od existujúcej potravinárskej školy smerom na sever je navrhovaná nová stredná škola vzdialená 21,5 m. „Škola je dimenzovaná pre 800 žiakov a personál v počte 100 osôb,“ konštatuje župa. Nový internát by mal mať šesť podlaží a kapacitu 69 žiakov.

Termín výstavby

Začiatok výstavby nie je stanovený. „Je možné, že výstavba navrhovanej činnosti bude prebiehať v etapách, čo má vplyv na predpokladaný termín začatia a aj ukončenia výstavby,“ uvádza župa v návrhu s tým, že náklady spojené s realizáciou budú predmetom obstarávania.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM