Lucia Lauková Kultúra

Raňajky v tráve si dáme s bohatým programom: Nebude chýbať ochutnávka vín, hudba či divadlo

Tohtoročné podujatie Raňajky v tráve bude mať opäť pestrý kultúrny program. Postarajú sa oň hudobníci, divadelníci, ale i šikovné ruky známeho floristu.

Ilustračný obrázok k článku Raňajky v tráve si dáme s bohatým programom: Nebude chýbať ochutnávka vín, hudba či divadlo
Foto: Rastislav Búgel

Piknik spojený s bohatým kultúrnym programom a degustáciou rôznych špecialít prinesie aj v tomto roku podujatie Raňajky v tráve. Pri románskom Kostole svätého Michala Archanjela v nitrianskej mestskej časti Dražovce sa zídu 26. júna na pikniku ľudia, aby pri košíkoch s občerstvením a v historických kostýmoch zažili noblesu 19. storočia v znamení impresionistickej pohody.

Program podujatia

Tak ako vlani aj tento rok na lúke pri kostolíku vytvorí florista Róbert Bartolen inštaláciu s názvom Esencia života.„Pôjde o floristické stvárnenie žitia a nášho bytia, ktoré pestro sfarbí aj poézia slovenských básnikov,“ informovali organizátori. Súčasťou podujatia budú aj koncerty. Raňajky v tráve spríjemní Komorný orchester ZOE i hudobné združenie Musicantica Slovaca, ktoré sa zameriava na slovenskú a európsku hudbu gotiky, renesancie a baroka. Súčasťou podujatia bude aj cirkusovo–bábkové predstavenie Ako išlo vajce na vandrovku alebo Putujeme letom svetom, ktoré zahrá divadlo ZkuFraVon.

Nebude chýbať ochutnávka

Príjemné posedenie v tráve si účastníci pikniku budú môcť spríjemniť ochutnávkou dražovských vín, kvalitnej alternatívne pripravovanej kávy, medoviny, cideru, koláčikov, zmrzliny a rôznych druhov limonád.

Pozrite si fotografie z predchádzajúceho ročníka v priloženej galérii!

Môže vás zaujímať:

Päť tipov, kde si v Nitre a okolí môžete povedať svoje áno: Ktoré miesto je najkrajšie?

V Nitre si pripomenieme slovanské korene: Festival Slavica ponúkne pestrý program

Foto: ilustračné

Piknik pri Dražovskom kostolíku: Raňajky v tráve prilákali stovky ľudí
29
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM