Lucia Lauková Rôzne

Päť tipov, kde si v Nitre a okolí môžete povedať svoje áno: Ktoré miesto je najkrajšie?

Na svoj svadobný deň chce mať každý tie najkrajšie spomienky. Umocniť zážitok dokáže aj miesto, kde zaznie vaše spoločné áno. Preto sme pre vás pripravili päť tipov, kde v Nitre a okolí spečatiť svoju lásku. Hlasujte o to najkrajšie.

Ilustračný obrázok k článku Päť tipov, kde si v Nitre a okolí môžete povedať svoje áno: Ktoré miesto je najkrajšie?
Zdroj: TASR

OBRADNÁ SIEŇ MESTA NITRA

Civilný svadobný obrad býva často v priestoroch Mestského Úradu. Mesto Nitra poskytuje miestnosť, zabezpečuje prítomnosť sobášiaceho, teda primátora alebo povereného poslanca mestského zastupiteľstva a matrikára. „Primárnym krokom pre uzavretie manželstva je vybavenie dokumentácie a dohodnutie termínu pre uzavretie manželstva s matričným úradom,“ uvádza sa na webe mesta Nitra. Ak sa chcete zosobášiť v mieste vášho trvalého pobytu za obrad sa nevyberá žiadny poplatok. Ak by ste sa chceli zobrať mimo vášho bydliska musíte zaplatiť poplatok 16, 50 eur za osobu.

DRAŽOVSKÝ KOSTOLÍK

Pre odvážne a romantické páry sa naskytá možnosť povedať si svoje áno v kostole sv. Michala v Dražovciach. Po splnení náležitostí, ktoré si vyžaduje každý katolícky sobáš nevidí farnosť v Dražovciach s obradom problém. Jedinou prekážkou môže byť len zlé počasie. Svadieb tam býva len niekoľko do roka. Ako nám prezradili na farnosti v Dražovciach aj tento rok už má zopár zaľúbených dvojíc na pláne spečatiť svoju lásku v kostolíku sv. Michala v Dražovciach.

KATEDRÁLA SV. EMERÁMA

Starobylý chrám, v ktorom si sľúbilo večnú lásku už množstvo párov oslovuje dvojice aj v súčasnosti. Napriek tomu, že kostol patrí k tým tmavším, dobrý fotograf by mal toto prostredie zvládnuť. Ako však priznal Miroslav Lyko, hovorca Nitrianskeho biskupstva, svadby v Katedrále sv. Emeráma nebývajú až tak často. Kedže katedrála nepatrí žiadnej farnosti, snúbenci musia sobáš riešiť cez svojho farára. Samozrejmosťou sú aj v tomto prípade všetky sviatosti ako krst, prvé sväté prijímanie a birmovanie.

KAŠTIEĽ MOJMÍROVCE

Kaštieľ v Mojmírovciach ponúka aj sobáš pod holým nebom. Romantika v tomto prostredí určite nechýba. Park, fontána a kaštieľ v pozadí to všetko dotvára atmosféru dokonalej svadby. Výhodou týchto priestorov je aj možnosť zorganizovania svadobnej hostiny či ubytovania.

BOTANICKÁ ZÁHRADA SPU V NITRE

Celkom nás prekvapilo, že toto miesto ešte nebolo podľa súčasného vedenia Botanickej záhrady SPU v Nitre Eriky Mňahončákovej využité na účel svadobného obradu. Nevidela v tom však najmenší problém. Samozrejme miesto civilného obradu by musela schváliť matrika. Obrad by v tomto mieste bol určite jedinečný.

Foto: ilustračne

Päť tipov, kde si v Nitre a okolí môžete povedať svoje áno: Ktoré miesto je najk
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM