Lucia Lauková Správy

Radnica si chce vziať miliónový úver: O pôžičke rozhodne zastupiteľstvo

Nitrianska radnica má v pláne vziať si miliónovú pôžičku. O tomto návrhu ale aj iných rozhodne zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Radnica si chce vziať miliónový úver: O pôžičke rozhodne zastupiteľstvo

Nitrianska radnica si plánuje vziať úver v hodnote 2,5 milióna eur. Tento rok ide už o druhú niekoľkomiliónovú pôžičku, ktorú chce mesto použiť na vykrytie svojich investičných akcií. Ešte v marci zastupiteľstvo schválilo prijatie úveru v hodnote tri milióny eur. Ako informovalo mesto, tieto prostriedky sú určené na rekonštrukciu budovy Základnej školy (ZŠ) Tulipánová, ZŠ Kniežaťa Pribinu, Materskej školy Belopotockého a objektu, v ktorom sídli mestská polícia. Magistrát tieto financie ešte čerpať nezačal, plánuje ich minúť do konca tohto roka.

Rozhodne zastupiteľstvo

Objem financií určených na investície by mal zvýšiť nový 2,5-miliónový úver, ktorý by sa mal vyčerpať do marca 2017. Návrh na prijatie úveru však ešte musí schváliť mestské zastupiteľstvo, ktoré bude o tomto bode rokovať na svojom zasadnutí vo štvrtok 23. júna.

Mestské ocenenia

Mestskí poslanci okrem toho budú rozhodovať aj o udelení najvyšších mestských ocenení. Na Cenu mesta sú navrhnutí vedci a vysokoškolskí pedagógovia Imrich Točka a Ondrej Šedivý, ale aj majstri Slovenska v hokeji z klubu HK Nitra a vo volejbale z Volejbalového klubu Ekonóm. Na ocenenie je navrhnutý aj tréner nitrianskych hokejistov Antonín Stavjaňa. Mestské zastupiteľstvo sa okrem toho bude zaoberať debarierizáciou komunikácií, programom hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta, novou koncepciou parkovania na nitrianskych sídliskách i viacerými majetkovými záležitosťami.

Môže vás zaujímať:

Poslancom sa nepáčia milióny v rezerve Nitrianskeho kraja: Chcú aby sa viac investovalo

Cena mesta Nitra: Medzi nominovanými aj naši hokejoví a volejbaloví majstri

FOTO z rekonštrukcie ZŠ Tulipánová: Žiaci by sa do nej mali vrátiť po prázdninách

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM