Lucia Lauková Správy

FOTO z rekonštrukcie ZŠ Tulipánová: Žiaci by sa do nej mali vrátiť po prázdninách

Plánovaná investícia na rekonštrukciu nitrianskej školy sa navýšila o milión eur. Žiaci by sa do opravených pavilónov mohli vrátiť už v novom školskom roku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z rekonštrukcie ZŠ Tulipánová: Žiaci by sa do nej mali vrátiť po prázdninách
Zdroj: TASR

Od začiatku nového školského roka by sa mali žiaci druhého stupňa Základnej školy Tulipánova v Nitre vrátiť do zrekonštruovaných pavilónov školy. Tie opustili začiatkom marca, dôvodom bola narušená statika troch pavilónov. Viac ako 200 žiakov z celkového počtu 345 detí sa presunulo do objektu SPP v susedstve školy. O tri mesiace neskôr sa časť takmer 60-ročných pavilónov zrútila.

Dobudujú aj telocvičňu

„Momentálne sa boríme s rekonštrukciou školy. Do začiatku nového školského roka by sme mali dokončiť dva bloky, ktoré technicky nevyhovovali. Do konca roka bude dobudovaná aj telocvičňa v tejto škole,“ povedal primátor Nitry Jozef Dvonč. Tretí pavilón mesto opravovať nebude, pravdepodobne ho zbúrajú.

Navýšenie investície

Podľa primátora hradí mesto Nitra rekonštrukciu školy z vlastných zdrojov. Pôvodne plánovaná investícia vo výške 600 000 eur na zateplenie dvoch pavilónov z energetického úveru sa v súčasnosti navýšila už o milión eur, rekonštrukcia pavilónov by mala dosiahnuť 1,6 milióna eur. Ďalších 450 000 eur sú vyčíslené náklady na telocvičňu. Pôvodnú školu zatvorila pre problémy so statikou už v roku 2007, o rok neskôr budovu zbúrali.

Škola v dezolátnom stave

Nevyhovujúci technický stav pavilónov Základnej školy Tulipánova pretrvával niekoľko rokov. Vo februári minulého roka uskutočnilo Školské inšpekčné centrum Nitra v škole komplexnú inšpekciu. Okrem chýbajúcej telocvične inšpektori konštatovali, že tri školské pavilóny sú v dezolátnom stave. Z rovnakého dôvodu bola odstavená administratívna budova s jedálňou, ktoré boli presťahované do nových priestorov. V nových priestoroch sa nachádzajú aj triedy prvého stupňa základnej školy.

Foto: ilustračné

FOTO z rekonštrukcie ZŠ Tulipánová: Žiaci by sa do nej mali vrátiť po prázdninác
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM