Lucia Lauková Kultúra

PREHĽAD podujatí na predĺžený víkend v Nitre: Tipy ako ho stráviť pod Zoborom

Pred nami je ďalší predĺžený víkend. Ponuka podujatí v Nitre je opäť bohatá na kultúru i šport.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD podujatí na predĺžený víkend v Nitre: Tipy ako ho stráviť pod Zoborom
Zdroj: TASR

FC Nitra – Partizán Bardejov

6. mája o 17.00 h, Futbalový štadión v Nitre

Priaznivci futbalu môžu zakončiť pracovný týždeň sledovaním futbalového zápasu. Na domáci trávnik sa postaví nitrianskej A – mužstvo proti súperovi z Bardejova.

Čistenie Boriny

6. mája o 9.00 h zraz pri Poliklinike na Klokočine

Aj tento rok sa dobrovoľníci pustia do skrášľovania našej prírody. Tento krát bude oslobodená od odpadu, ktorý do lesa nepatrí, Borina.

2. ročník O pohár Titanov

6. mája od 9.00 h, Hokejová hala na Klokočine

Pod Zoborom sa bude konať turnaj mladých hokejových nádejí, na ktorom si zmerá sily aj domáci hokejový tím HK Titani Nitra. Druhý ročník hokejového turnaju O pohár Titanov sa bude konať v sobotu 6. mája 2017 v Hokejovej hale na Klokočine.

Graffiti Jam

6. mája od 10.00 do 19.00 h, stena na Drážovskej ul.

Steny na výpadovke z Nitry budú opäť patriť tzv. „writer-om“. Skupina vyznávačov tohto umenia sa stretne na Graffiti jame v Nitre v sobotu.

Keramická dielňa (rod)INÉ soboty

6. mája o 10.00 h, Trafačka

(rod)INÉ soboty je projekt založený na zážitkovom neformálnom vzdelávaní, ktorý podporuje aktívne trávenie voľného času detí a rodičov. Vstup je zadarmo.

Deň otvorených dverí v Kňazskom seminári

6. mája od 10.00 h, Kňazský seminár sv. Gorazda, Samova 14

Svoje brány otvorí v sobotu Kňazský seminár v Nitre. Program začína o 10.00 hodine sv. omšou v Katedrále – Bazilike sv. Emeráma, o 11.00 h, nasleduje prehliadka priestorov kňazského seminára o 12.00 h bude prestávka na obed. O 13.00 h začína zábavný program o 15.30 h adorácia za duchovné povolania a o 16.00 h záverečné požehnanie.

Live Piano Music by Michal Halčin

6. mája o 20.00 h, Wine Bar Caffé, Kupecká 16

Prvá sobota v mesiaci patrí v nitrianskom podniku Wine Bar Caffé živej hudbe. Tešiť sa môžete na klaviristu Michala Halčina.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

7. mája od 9.00 do 11.00 h a od 13.00 do 15.00 h, Hokejová hala Klokočina

V nedeľu si môžete užiť korčuľovanie na ľadovej ploche v Nitre. Vstupné dospelí 2 eurá, deti do 15 rokov 1 eur. Požičanie korčúľ 3 eurá.

Fotenie s OLAFOM

7. mája od 15.00 do 18.00 h, OC Galéria Tesco

V nedeľu vyčaruje deťom úsmev na tvári rozprávková postavička Olaf. Navštívi nitrianske obchodné centrum, kde sa s deťmi vyfotografuje.

Detská tour Petra Sagana

7. mája, od 10.00 h, Mestský park na Sihoti, Nitra

Na štart sa mladí cyklisti postavia už v nedeľu 7. mája v Mestskom parku na Sihoti v Nitre. Súťažiť sa bude v 6 kategóriách podľa veku. Na preteky môžete prihlásiť svoje dieťa do 14 rokov. Kategória Baby štartuje o 10.30 hod. ostatné kategórie následne až po starších žiakov.

Žigmundov stredovek

7. mája od 13.00 do 18.00 h, Nitriansky hrad

Návštevníkov čaká šermiarske vystúpenie, historické tance, výučba historického šermu a dobového tanca, dobová kuchyňa, módna prehliadka historických kostýmov, fotenie návštevníkov v historických kostýmoch, sokoliari, hry pre malých aj veľkých a pasovanie za rytierov, Turecká kaviareň, orientálne tance. Vstupné na podujatie je 5 eur, pre deti, študenti, dôchodcov 2,50 eur a pre deti do 5 rokov zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM