Správy

ZÁKAZ vstupu do lesov Tribeča rozšírili: Týka sa aj obcí v okrese Topoľčany

Kvôli rozšíreniu afrického moru v pohorí Tribeč platí zákaz vstupu do lesov v ďalšom okrese. Za jeho porušenie hrozí pokuta do výšky 3 320 eur.

Ilustračný obrázok k článku ZÁKAZ vstupu do lesov Tribeča rozšírili: Týka sa aj obcí v okrese Topoľčany
Zdroj: Dnes24.sk

Zákaz vstupu do lesov sa rozšíril na ďalší región Nitrianskeho kraja. Od utorka 16. apríla platí zákaz vstupu verejnosti na lesné pozemky nachádzajúce sa v katastrálnom území ôsmich obcí Topoľčianskeho okresu.

Dôvodom je rozšírenie afrického moru ošípaných do pohoria Tribeč, upozornil Okresný úrad Topoľčany, pozemkový a lesný odbor.

Zákaz platí do odvolania. Za jeho porušenie hrozí pokuta do výšky 3 320 eur.

Prečítajte si tiež

Kde platí zákaz?

Zákaz využívania lesov verejnosťou platí v piatich poľovných revíroch. Tie sa nachádzajú v katastrálnych územiach obcí Krnča, Práznovce, Solčany, Nitrianska Streda, Čeľadince, Kovarce, Oponice, Súlovce.

Vstupom na lesné pozemky môže prísť k prenosu afrického moru ošípaných na domáce chovy ošípaných. Následne bude nevyhnutné pristúpiť k utrateniu všetkých ošípaných v rámci obce bez nároku na odškodné a možnosti zužitkovania mäsa, upozornil úrad.

Zákaz vstupu verejnosti do lesov pohoria Tribeč v Nitrianskom kraji aktuálne platí aj v okrese Zlaté Moravce, vydal ho Okresný úrad Nitra. Dotknuté poľovné revíry sa nachádzajú v katastrálnych územiach obcí Hosťovce, Lovce, Žikava, Topoľčianky, Jedľové Kostoľany, Žikava, Hostie a časť obce Hostie Panský diel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM