Anton Hrachovský Hokej

Novozámčania s ďalším skalpom Nitry: Regionálne derby rozhodol Ručkay, FOTO

Piate vzájomné meranie síl v tohtoročnej edícii Tipsport ligy sa odohralo v Nových Zámkoch. Obaja aktéri ponúkli divákom rýchly hokej, na gól sa však čakalo až do 51. minúty.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania s ďalším skalpom Nitry: Regionálne derby rozhodol Ručkay, FOTO
26
Galéria
Foto: Geleta Zsolt

Regionálne derby bolo zároveň súbojom tabuľkových susedov. Hneď v úvode sa pekne preštrikoval domácou obranou Lantoši, ale jeho bekhendový pokus zastavila domáca tyčka. Na druhej strane dorážal nebezpečne Bajtek Urbanovu strelu. V 8. minúte sa po presnej prihrávke spoza brány dostal do brejku Pospíšil, ale Šimboch jeho pokus zmaril.

Skóre duelu mohli otvoriť Nitrania. Po vyhratom vhadzovaní sa dostal k puku Morrison a jeho strela aj s prispením teču skončila v domácej bráne. Rozhodca však gól kvôli hre vysokou hokejkou neuznal. V oslabení podržal domácich gólman Kristín, keď Scheidlov pokus udržal pred bránkovou čiarou a poradil si aj s pokusmi Hrušíka a Lantošiho.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Od začiatku druhej tretiny sa hral rýchly hokej, hra sa prelievala zo strany na stranu. Domácich mohol poslať do vedenia Šimun ale zblízka nezužitkoval prihrávku spoza súperovej brány. Na druhej strane pohrozil vo vlastnom oslabení Scheidl. Domáci mohli streliť prvý gól počas ďalšej presilovky, Zbořil naservíroval puk Fábrymu, no ten z prvej nedokázal poslať puk do siete. Aj v ďalších minútach ponúkli obaja aktéri divákom rýchly hokej a muži v maskách sa rozhodne nenudili. Úvodný gól však nepadol ani po 40 minútach.

Do tretej tretiny vstúpili oba celky s jasným cieľom streliť úvodný gól stretnutia a podľa toho hra aj vyzerala. Na dvakrát sa nepresadil domáci Hruška, ktorý zaútočil spoza bránky a na druhej strane sa zaskvel zákrokom Kristín. V 51. minúte sa domáci diváci konečne dočkali. V presilovke sa po buly dostal k puku Zbořil a švihom z pravého kruhu prekonal Šimbocha. O niekoľko okamihov sa skóre menilo znova a opäť v prospech Nových Zámkov, keď zaúradoval Ručkay. V záverečných minútach sa Nitrania odhodlali k hre bez brankára, čo sa im aj vyplatilo vďaka zásahu Bučeka. Hosťom sa aj napriek veľkému úsiliu skórovať nepodarilo a tri body tak ostali v Nových Zámkoch.

MHC Nové Zámky – HK Nitra 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 51. Zbořil (Zaťko, Jurík), 53. Ručkay (Zbořil) – 59. Buček (Bortňák)

Rozhodovali: Snášel, Valach, Tvrdoň, Výleta, Vylúčení: 5:7 na 2 minúty, navyše Ručkay (Nové Zámky) na 5+20 za seknutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, divákov: 1769, strely 24:37

Zostavy:

MHC Nové Zámky:
Kristín – Hain, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Hatala, Kudla, Slávik, Henderson – Ručkay, Zbořil, Jurík – Bajtek, Urban, Šimun – Pospíšil, Hruška, Štrauch – Rogoň, Fábry, Ondrušek

HK Nitra:
Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Versteeg, Pupák, Rais, Sloboda – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Fominych, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý

Ohlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov:
Bolo to typické derby, bojovalo sa o každý meter ľadu, hralo sa hore-dole. Bolo veľa vylúčených, hralo sa veľa presiloviek, oslaboviek. Náš brankár Kristín chytal veľmi dobre a bolo jasné, že jeden gól rozhodne. Som veľmi rád, že sme ho dali v presilovej hre, potom sme dali aj druhý a udržali sme víťazstvo. Bola veľmi dobrá kulisa a tešíme sa z víťazstva.

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry:
Zápas sa hral v dobrom tempe pred dobrou kulisou. Bol to taký klasický zápas s Novými Zámkami. Súper hral jednoduchý hokej, hrali to cez mantineli, my sme tie nahodené puky zbierali. Zvládali sme to, dnes to bolo o jednom góle. Nové Zámky dali gól v presilovke, potom pridali druhý. My sme tiež mali šance na viac ako jeden gól, no v niektorých situáciách to zbytočne komplikujeme. Chýba tam jednoduchosť a priamočiarosť a tieto detaily rozhodli o tom, že dnes vyhrali Nové Zámky.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Regionálne derby Nové Zámky - Nitra prinieslo rýchly hokej
26
Galéria
Foto: Geleta Zsolt
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM