Anton Hrachovský Šport

Winter Classic aj v Zámkoch: Vytrvalostného preteku sa zúčastnia i osobnosti, VIDEO

Motokárová hala a klub z Nových Zámkov prichádza na rok 2019 s novinkou. Bude ňou séria vytrvalostných pretekov, ktorých sa zúčastnia aj známe osobnosti motošportu. Prihlásiť sa môže aj verejnosť.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Facebook

Motokárová hala v Nových Zámkoch patrí medzi tri najväčšie kryté motokárové haly na Slovensku. Pravidelne usporadúva rôzne preteky a súťaže pre priaznivcov tohto športu. Funguje v nej aj škola kartingu či voľné tréningy jazdcov a verejnosti.

Milovníci motošportu sa môžu najnovšie tešiť na novú sériu vytrvalostných pretekov. Na jazdcov čakajú viaceré novinky týkajúce sa názvu série, pravidiel, motokárovej haly, tréningov, VIP tímov a dalších," uvádzajú organizátori pretekov.

Winter Classic v Nových Zámkoch

V roku 2019 odštartuje v Nových Zámkoch séria pretekov pod názvom CASTLE Endurance Race 2019. Ide o vytrvalostné preteky zložené z celkovo deviatich podujatí. To prvé – Winter Classic – 1 HOUR Endurance Race sa bude konať 9. februára.

Séria CASTLE Endurance Race 2019 prinesie aj jednu veľkú novinku. Je ňou účasť VIP tímu v každom z pretekov.

„Tento tím budú tvoriť osobnosti z motoristického športu. Je to skvelá možnosť ako spestriť a okoreniť závodenie na tohtoročnej sérii vytrvalostných pretekov. Dokopy by sa malo u nás ukázať 16 osobností motošportu,“ povedal Filip Šútovský z organizačné­ho tímu.

Jednotlivé vytrvalostné preteky sa budú líšiť. Prvý sa bude jazdiť na 150 okruhov, v ďalších môžu účastníci rátať s 300 kolami ale aj s 2-hodinovým závodom. „Za každý pretek získavajú tímy body. Ide v podstate o kvalifikačné preteky do celkového finále. V ňom sa bude jazdiť o veľký putovný pohár a ďalšie ceny. Ohodnotený bude však každý z pretekov,“ dodal Filip Šútovský.

Prihlásiť sa do pretekov môže aj verejnosť, stačí kontaktovať organizátorov cez webstránku, prípadne tak možno spraviť aj osobne priamo v hale.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

FIBO Karting Nové Zámky pripravuje CASTLE Endurance Race 2019
12
Galéria
Zdroj: Fibo Karting
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM