Anton Hrachovský Šport

Podporme a hlasujme za atlétov zo Zámkov: Chcú pomôcť znevýhodneným deťom, VIDEO

Klub z Nových Zámkov sa zapojil do výzvy na pomoc deťom, ktoré nemali toľko štastia ako niektorí ich rovesníci. Podporiť sa ho dá jednoduchým hlasovaním.

Zdroj: Dnes24.sk

Atletický klub AC Nové Zámky sa rozhodol pre dobrú vec. Svojou aktivitou chce pomôcť začleniť či už sociálne alebo zdravotne znevýhodnené deti z nášho mesta do športových aktivít, ktoré by im pomohli v prekonávaní nástrah života.

Zapojil sa teda do výzvy o finančný grant 8-tisíc eur, ktorú vyhlásila jedna z bankových inštitúcií. Novozámocký projekt sa následne dostal medzi 100 postupujúcich, medzi ktorými prebieha hlasovanie cez SMS.

Chcú pomôcť deťom

„Máme jedinečnú šancu prispieť k rozvoju športu aj u detí, ktoré sú nejakým spôsobom znevýhodnené,“ vysvetlil predseda atletického klubu Štefan Straňovský. „Projektom chceme prispieť k podpore detí, ktoré majú výrazné sociálne či zdravotné znevýhodnenie a spolu s nami sa chcú venovať športu,“ dodal Straňovský.

Na realizáciu svojho plánovaného projektu na podporu mládeže však potrebujú pomoc formou bezplatného hlasovania.

„Hlásia sa nám deti s diagnózou cukrovky, či rôznymi formami autizmu. Veľmi by sme im chceli pomôcť, no nemáme na to prostriedky. Projektom prispejeme ku zvýšeniu osvety a významu športového vzdelávania detí pre fungovanie integrovanej regionálnej society,“ vysvetľuje vedenie klubu svoje plány, ktoré by rado realizovalo.

Vedenie klubu sa stretlo s deťmi z Detského domova. So zariadením začalo spolupracovať a debatovať o možnostiach ich výuky včlenením do už prebiehajúcich klubových aktivít.

Ako pomôcť?

„Ambasádorom“ projektu AC Nové Zámky je známa atletická osobnosť – dlhoročná pretekárka a bývalá pedagogička Anna Schumichrastová. Ten, koho uvedený projekt oslovil, ho môže podporiť poslaním SMS správy v tvare HLAS(medzera)377 na číslo 0902020292. Hlasovanie prebieha od 15. do 31. januára 2019.

Cena spätnej SMS je 0 eur s DPH, platí sa len malý poplatok za odoslanú správu a to podľa tarify operátora. Hlasovať možno iba raz vo vyššie uvedenom termíne a len za jeden projekt.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Atléti z Nových Zámkov prosia o pomoc pre znevýhodnené deti
11
Galéria
Zdroj: AC Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM