Anton Hrachovský Správy Samospráva

Na detských ihriskách sa nezahráte! Radnica pristúpila k novému kroku

Trávenie času na detských ihriskách už nie je povolené. Je to jedno z opatrení na obmedzenie rizika rozšírenia koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Na detských ihriskách sa nezahráte! Radnica pristúpila k novému kroku
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Európa sa zvíja v strachu zo zákerného koronavírusu, štáty, Slovensko nevynímajúc, prijímajú rozsiahle bezpečnostné opatrenia. Okrem celoplošných zákazov platia aj miestne nariadenia vydávané samosprávou.

Zavreté ihriská

Po doterajšíchopa­treniach a zákazoch zasiahla radnica aj pri detských ihriskách. Rodičia s deťmi môžu na kratochvíľu v týchto lokalitách zabudnúť.

VSTUP NA DETSKÉ IHRISKÁ JE ZAKÁZANÝ.

Na území mesta sú až do odvolania uzavreté. Páskou ich označila mestská polícia.

Ešte koncom minulého týždňa boli plné rodičov s deťmi. Na P. Blahu bola napríklad v jednej chvíli aj tridsiatka ľudí.

Dnes je už situácia iná. Na ihriskách bolo cez deň prázdno, rovnako ulice sú výrazne vyľudnené. Dokonca, ako chodec v podstate bez čakania prejdete na druhú stranu cesty.

Policajné kontroly však budú pokračovať. „Samozrejme, budeme v kontrolnej činnosti pokračovať, našou prioritou je kontrola dodržiavania preventívnych opatrení prijatých Krízovým štábom SR a Nových Zámkov ako aj Úradom verejného zdravotníctva. Predpokladám, že opatrenia sa budú pritvrdzovať,“ uviedol náčelník mestskej polície Jozef Tököly.

„Vybehla som len nachvíľku na prechádzku s malým synčekom v kočíku. Nosím rúško a dávam pozor, či sa k nám niekto náhodou neblíži. V takom prípade sa mu snažím vyhnúť,“ povedala pre Dnes24 Denisa, ktorú sme stretli v parku A. Bernoláka. Na Ďorockej ulici zase sedel na lavičke pri ihrisku starší pán venčiaci psa.

Treba obmedziť kontakty

Radnica vyzýva obyvateľov, aby sa stretávali čo najmenej a aby sa nezhlukovali do skupín. „Prosíme Novozámčanov, aby obmedzili svoje sociálne kontakty na nevyhnutné minimum a nestretávali sa na verejných priestranstvách v skupinách. Rovnako prosíme, aby neignorovali výzvy mestskej polície, aby sa rozišli a nezdružovali sa,“ prízvukuje radnica.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Polícia uzavrela detské ihriská v Nových Zámkoch
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM