Anton Hrachovský Správy

Koronavírus: SUMÁR opatrení v Nových Zámkoch, zavreté je kino i športoviská

Aj na naše mesto prišli hromadné bezpečnostné opatrenia pred možnosťou rozšírenia koronavírusu. Týkajú sa kultúrnej, športovej oblasti ale i návštev úradov.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: SUMÁR opatrení v Nových Zámkoch, zavreté je kino i športoviská
23
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

pozastavení kultúrnych a spoločenských akcií organizovaných mestom informovala radnica už v utorok 10. marca. Rozsiahlejšie opatrenia prijala aj Fakultná nemocnica s poliklinikou. Platí v nej zákaz návštev a ambulancie fungujú v špeciálnom režime.

Obmedzenia na úradoch

„Mestský úrad bude služby a stránky vybavovať v úradných hodinách cez kanceláriu prvého kontaktu a matričného úradu. Komunikácia s radnicou bude prebiehať cez telefón a mailom,“ informovala radnica. Turisticko-informačná kancelária v dome kultúry Kovak bude zavretá.

Pauzu má aj šport

Zavreté budú v najbližších dňoch mestské športoviská – zimný štadión, mestská plaváreň a športová hala Milénium.

Hokej

Preventívne sa rušia všetky tréningy HK Lokomotíva Nové Zámky (minimálne od 11. marca 2020 do 15. marca). Do 23. marca, vrátane sa nebudú hrať hokejové zápasy vo všetkých súťažiach, ako aj všetky naplánované priateľské zápasy v ľadovom hokeji na území Slovenska.

Hádzaná

Zrušený je aj hádzanársky turnaj Final 4 Slovenského pohára mužov a žien. Hrať sa mal 14. a 15. marca 2020 v Bardejove, v semifinále sa mali predstaviť aj hráči MHC Štart Nové Zámky. Vynútená pauza sa týka aj extraligových zápasov v hádzanej.

Atletika

Tréningy mládežníkov sa zatiaľ nerušia, ale vedenie dôrazne upozorňuje, aby rodičia sledovali deti. Pri podozrení na chrípkové či iné respiračné ochorenie alebo nedoliečenú nádchu, chrípku, treba nechať radšej deti aj dva týždne doma v karanténe a na domáce doliečenie. To isté sa týka práve vyliečených detí, aj keď už nejavia príznaky ochorenia, resp. ak je dieťa doma v styku s príbuzným, ktorý podobné ochorenie má. Na tréning budú pustené len úplne zdravé deti.

Stolný tenis

Odklad zápasov a tréningov ohlásil aj stolnotenisový klub TTC Interspead Nové Zámky hrajúci druhú najvyššiu súťaž.

Tanec

Tanečná škola VIVA spolu s Tanečnou školou Keller Nové Zámky preventívne rušia všetky tanečné hodiny od 10. marca do 15. marca.

Rybári

Neuskutoční sa členská schôdza MsO SRZ Nové Zámky, ktorá sa mala konať 14. marca v Miléniu. „Nový termín členskej schôdze bude včas oznámený na internetovej stránke organizácie,“ uviedlo predsedníctvo MSO SRZ Nové Zámky na facebooku.

Kultúra

Vzdušné ZÁMKY 2020

Vzhľadom na rozhodnutie krízového štábu mesta boli zrušené všetky kultúrne a spoločenské podujatia na území mesta do 31. marca 2020. Nové Zámky ako Mesto kultúry 2020 tak prišlo o marcovú časť Festivalu Čajky. Zrušených je tak minimálne 11 podujatí spadajúcich pod Vzdušné Zámky.

Ako informovali organizátori Vzdušných Zámkov, aprílové vystúpenia Roberta Vana a Jamesa Harriesa zatiaľ ostávajú v platnosti.

Kino Mier

Zaobísť sa budeme musieť aj bez kina, ktoré je do 31. marca zatvorené. „Tým, ktorí mali vstupenky zakúpené online, bude platba vrátená na účet. Ostatní, ktorí si vstupenky zakúpili v kine, si vrátené vstupné môžu vyzdvihnúť na pokladni,“ vyjadrilo sa vedenie kina Mier.

Urobiť tak môžu v utorok 10.3. (18:30 – 20:00), stredu 11.3. (16:00 – 20:00), štvrtok 12.3. (16:00 – 20:00), piatok 13.3.(16:00 – 20:0) a v apríli.

Csemadok a KultúrKorzo

Kultúrne organzácie Csemadok a KultúrKorzo zrušili oslavy 15. marca. „Miestna organizácia Csemadok zrušila všetky programy plánované do 24. marca s tým, že kladenie vencov pri príležitosti 15. marca sa uskutoční v náhradnom termíne. OZ KultúrKorzo oznámilo, že koncert skupiny Ghymes naplánovaný na 15. marec sa uskutoční 23. októbra 2020. Zakúpené lístky zostávajú v platnosti,“ informovala radnica.

Galéria, múzeum, knižnica

Zatvorené sú od 10. marca až do odvolania aj Galéria umenia Ernesta Zmetáka, Regionálne osvetové stredisko, Knižnica Antona Bernoláka a Múzeum Jána Thaina. Knižnica nebude počas tohto obdobia posielať upomienky za oneskorené vrátenie vypožičaných kníh.

Tržnica

Blší trh, ktorý sa mal konať 15. marca na tržnici v Nových Zámkoch, sa neuskutoční. O náhradnom termíne bude vedenie tržnice informovať.

Školy a nákupné centrá fungujú ďalej

Základné školy a materské školy mesta Nové Zámky ostávajú v normálnom režime. „Vzhľadom na situáciu mesto Nové Zámky necháva prijatie ďalších prípadných opatrení a obmedzení na rozhodnutie riaditeľov,“ dodáva mestský úrad.

„Mesto Nové Zámky odporúča, aby obyvatelia zvážili návštevu nákupných centier a miest, kde sa zdržiava väčší počet obyvateľov,“ varuje radnica.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM