Rastislav Búgel Krimi

Nedorozumenie vyvrcholilo útokom muža (57) na chlapca (16): Do tváre ho udrel pred policajtmi!

Nešťastná vrazenie dverami do muža popíjajúceho pivo sa neobišlo bez fyzického útoku. Všetko pred zrakom príslušníkov mestskej polície.

Ilustračný obrázok k článku Nedorozumenie vyvrcholilo útokom muža (57) na chlapca (16): Do tváre ho udrel pred policajtmi!
Foto: Rastislav Búgel

Krátko pred deviatou hodinou ráno vykonávali príslušníci MsP v Nitre na Klokočine svoju hliadkovú činnosť. Oproti policajtom išla dvojica mladíkov. „Z náprotivnej strany chodníka, neďaleko predajných stánkov, na nich vulgárne pokrikoval starší muž a zrýchleným krokom sa k nim približoval. Keď muž mladíkov dobehol, bližšieho z dvojice udrel päsťou z boku do tváre,“ informuje nitrianska mestská polícia na svojom webe.

Muž si ani nevšimol policajnú hliadku vzdialenú len niekoľko metrov. Podľa MsP mali mladíci bez reakcie pokračovať v chôdzi k hokejovej hale. „Agresívny útočník k nim však pribehol opäť a pokračoval vo vulgárnom slovníku, plného nevraživých slov zameraných na ich nízky vek,“ informuje MsP v Nitre. Policajti napokon muža vyzvali aby ďalej na chlapcov neútočil. „Po ráznej výzve mestských policajtov zostal 57-ročný muž stáť a snažil sa upokojiť. Napadnutý 16-ročný chlapec krvácal z nosa a mal jasnú podliatinu v okolí oka, preto mu jeden z mestských policajtov poskytol prvú pomoc a zamedzil ďalšiemu krvácaniu,“ informuje MsP v Nitre na svojom webe.

Mladík síce odmietol privolanie sanitky, no na podaní trestného oznámenia na útočníka trval. Celý incident mal sledovať aj muž stojaci pri stánku, od ktorého sa útočník vybral za chlapcami.

„Z jeho vyjadrenia, ako aj z výpovede poškodeného mladíka, bolo zrejmé, že celý útok staršieho muža pod vplyvom alkoholu bol vyvolaný na základe nedorozumenia,“ informuje MsP.

Podľa informácií mestskej polície, chlapci pri vychádzaní zo stánku dverami nechtiac narazili do staršieho muža popíjajúceho plechovkové pivo, ktorý postával za dverami a nemohli ho vidieť. „Slušne sa ospravedlnili a z miesta odišli. Mužovi však nestačilo na odčinenie pociťujúcej krivdy ospravedlnenie, ani pokrikovanie či hodenie dopitej plechovky smerom na chlapcov a preto sa rozhodol situáciu riešiť fyzickým útokom. Inými slovami nezákonným spôsobom,“ informuje mestská polícia.

„Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie, že konanie muža mohlo naplniť skutkovú podstatu trestného činu, na miesto bola privolaná hliadka PZ SR, ktorá si podozrivého i celý prípad prevzala do svojej kompetencie. Na základe zváženia všetkých okolností a lekárskej správy z ošetrenia mladíka sa rozhodne, či konanie staršieho muža naplnilo skutkovú podstatu priestupku alebo trestného činu a podľa toho čaká popudlivého päťdesiatnika aj primeraný trest,“ informuje MsP v Nitre.

Čítajte tiež:

Vodič (56) si na aute našiel papuču: Čo spravil potom vás prekvapí!

Krádež v nitrianskej herni: Polícia zverejnila kamerový záznam, zisťuje totožnosť muža

Vyhrážky v potravinách, muž chcel od predavačky peniaze: Policajti zverejnili identikit! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM