Správy

KAM cez víkend? Nitru rozhýbe Campana fest aj Malý nitriansky festival v parku

Na najbližší víkend sa môžu tešiť milovníci hudby, tanca aj športu. Chýbať nebude zaujímavý alegorický sprievod cez pešiu zónu.

Ilustračný obrázok k článku KAM cez víkend? Nitru rozhýbe Campana fest aj Malý nitriansky festival v parku
Zdroj: Rastislav Búgel

Campana Fest

od 9. do 11. septembra, na Svätoplukovom námestí

V piatok odštartoval v Nitre festival Campana Fest. Tešiť sa môžete na hudobné a divadelné vystúpenia umelcov, ktorých skupina CAMPANA BATUCADA stretla na svojich cestách, diskusie na tému klimatických zmien, či eko módy, ale aj workshopy – bubnové, eko okienko a program pre deti. V sobotu o 17.00 hodine nebude chýbať alegorický sprievod.

HBK Nitrianski Rytieri – LED.SK Bratislava

sobota, 10. septembra o 10.30, ZŠ Kráľa Svätopluka

V sobotu sa priaznivci Nitrianskych Rytierov môžu tešiť na domáci hokejbalový zápas. Na ihrisku ZŠ Kráľa Svätopluka privítajú súpera z Bratislavy.

Rezervované pre deti a Krškanský kotlík 2022

sobota, 10. septembra od 12.00 do 18.00 na Futbalovom štadióne Biovetská

Tešiť sa môžete na popoludnie plné atrakcií a súťaží pre deti. Súčasťou podujatia bude súťaž vo varení tradičných kotlíkových špecialít. Vstup je voľný.

Krškanská krosová desiatka

sobota, 10. septembra od 13.30 do 21.00 na futbalovom štadióne ŠK Nitra Dolné Krškany

V sobotu sa uskutoční v poradí 3. ročník súťaže v cezpoľnom behu. Súťažiť sa bude v behu na 10 kilometrov a v kategórii hobby beh na 5 kilometrov + rámcové preteky v behu pre deti. Štartuje sa o 13.30 h na futbalovom štadióne ŠK Nitra Dolné Krškany. O 19.00 h bude pripravené vystúpenie hudobnej skupiny LOJZO.

Gašpariáda

od 8. do 10. septembra od 15.30 do 19.30 v Mestskom parku na Sihoti

Počas troch dní sa predstaví divákom sedem súborov tradičného bábkového divadla z piatich krajín: Teatro Pimprle z Českej republiky, Lyes Ouzeri z Francúzska, Gianluca Di Matteo z Talianska, Egon Adel a Wim Kerkhove z Holandska a domáce divadlá Teatro Carnevalo a Tyjátr. Nitránskej verklikárne sa zúčastnia slovinskí flašinetári Jelka Štuler a Janez Markelj, českí flašinetári Pavla Burdková, Alexandra Noubelová a Zdeněk Polášek, Ula Kłosiewicz a Tomek Sylwestrzak z Poľska, Henri Noubel z Francúzska, rakúski flašinetári Thomas Blaschke a Hans Günther Hoppe a slovenský verklikár Ivan Gontko. Obe podujatia sú príspevkom k Európskym dňom kultúrneho dedičstva.

Koncert Edo Klena a Lukáš Valkučák

sobota, 10. septembra od 20.00 do 21.30 v Music A Cafe – OC Centro

Nitru v sobotu večer čaká folkový poloakustický autorský koncert prešovského pesničkára Eda Klenu a jeho spriateleného gitaristu z kapely Klenoty, Lukáša Valkučáka. Spolu zahrajú veľa piesní z posledných albumov kapely Klenoty, ale aj iné ešte nikde nevydané piesne, staršie aj úplne nové. Vstupné 5 eur.

Aký program nás čaká v nedeľu? Článok pokračuje na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM