Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti začali prípravu v hale na Klokočine: Tím zatiaľ stále bez Stümpela

Hokejisti HK Nitra vykorčuľovali v pondelok ako prví z extraligistov na ľad v rámci druhej fázy letnej prípravy. V prechodnom stánku na sídlisku Klokočina privítal tréner Antonín Stavjaňa 28 hráčov, ktorí odohrajú päť prípravných duelov pred ostrým augustovým štartom v základnej fáze Ligy majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti začali prípravu v hale na Klokočine: Tím zatiaľ stále bez Stümpela
Foto: Rastislav Búgel

Chýbal však kapitán a líder tímu Jozef Stümpel, ktorý sa stále nerozhodol, či bude pod Zoborom pokračovať aj naďalej.

Keďže v Nitra aréne dlhodobo prebieha rekonštrukcia, „corgoni“ vykorčuľovali na ľad zimného štadióna na sídlisku Klokočina. Kouč Stavjaňa mal k dispozícii štyri kompletné päťky, dvoch brankárov ako aj ďalších šesť korčuliarov. Chýbala len najčerstvejšia posila Jamie Milam, ktorý sa k tímu pripojí budúci pondelok. Tridsaťjedenročný americký zadák vyhral v ročníku 2007/2008 súťaž o najtvrdšiu strelu v nižšej zámorskej súťaži ECHL. „Skoro tridsať hráčov je dosť. Počas zápasu je ich na ľade dvadsať, takže výber je dostatočný. Nepredpokladám, že by sme pred štartom Ligy majstrov spravili nejaké veľké zmeny,“ povedal riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik.

Vedenie má záložný plán

Na úvodnom zraze druhej fázy prípravy chýbal Jozef Stümpel. Kapitán a líder tímu v uplynulých troch sezónach sa ešte stále nerozhodol, či bude v Nitre pokračovať. „Je to stále otvorené, sme v rokovaní a čakáme na konečné stanovisko. Bude musieť prísť v dohľadnej dobe, je na čase, aby sme to uzatvorili,“ povedal Kováčik. Ak by sa majster sveta z roku 2002 neobjavil v nitrianskom drese, vedenie klubu má v talóne aj záložný plán. „My sme sa zariadili aj tak, aby sme za neho náhradu mali. Museli sme byť pripravení aj na alternatívu, že Jožko povie nie,“ dodal šéf nitrianskeho klubu.

Moderné mantinely

V prechodnom stánku na Škultétyho ulici by zverenci trénera Antonína Stavjaňu mali stráviť len niekoľko dní. Od budúceho týždňa im bude k dispozícii už aj vynovená Nitra aréna. „Najviditeľnejšou zmenou sú nové mantinely a plexisklá podľa rozmerov IIHF. Budeme v tomto asi prví na Slovensku. Spravili sa úpravy aj na striedačkách a trestných laviciach, celý štadión je nanovo vymaľovaný. Prerábajú sa sociálne zariadenia a budú sa dávať gumy okolo celej ľadovej plochy, aby táto časť bola ucelená. Podľa informácií z mesta malo by sa robiť ešte niečo ohľadom požiarnej ochrany,“ ozrejmil Kováčik.

Náročný štart

Nitranov čaká ostrý štart do nastávajúcej sezóny. Od začiatku augusta zohrajú päť prípravných duelov, dva domáce proti poľskému Krakovu a kazašskému Pavlodaru, ostatné tri absolvujú na tradičnom medzinárodnom turnaji v Trenčíne pod názvom Rona Cup – Memoriál Pavla Demitru. Vrcholom bude úvodný duel v 4. skupine Ligy majstrov proti švédskemu vicemajstrovi AIK Skellefta 21. augusta o 18.30 h. O šesť dní neskôr bude odveta na ľade súpera a následujú dva ďalšie duely proti českému extraligistovi Bílí Tygři Liberec. Takýto štart je pod Zoborom novinkou. „Máme veľmi skúseného trénera, ktorý vie mužstvo pripraviť na tú dobu, na ktorú je to potrebné. Ostrý začiatok je o niečo skôr, prispôsobili sme tomu aj prípravné zápasy. Tréner si zvolil tento model a má u nás stopercentnú dôveru,“ dodal Kováčik.

Káder HK Nitra v príprave:

  • brankári: Michal Valent, Adam Trenčan
  • obrancovia: Peter König, Peter Ordzovenský, Michal Novák, Filip Kuzma, Michal Gouth, Branislav Mezei, Boris Valábik, Dušan Milo, Tomáš Devečka, Jakub Garay, Jamie Milam, Denis Ozimák
  • útočníci: Tibor Kutálek, Lukáš Novák, Samuel Buček, Miroslav Pupák, Juraj Štefanka, Filip Bajtek, Marek Slovák, Petr Stloukal, Radoslav Macík, Matej Bene, Edmung Piačka, Lukáš Tábi, Samir Saliji, Jozef Klenko

Čítajte tiež:

Hokejový deduško ožíva: Práce na nitrianskom zimnom štadióne finišujú

Rekonštrukcia sa blíži do svojho záveru: TAKTO to vyzerá na hokejovom štadióne!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM