Rastislav Búgel Hokej

HK Nitra v Lige majstrov: TAKÁTO hrozivá bilancia ostala po našich chlapcoch v prestížnej súťaži!

Hokejová Liga majstrov je pre Nitru minulosťou. O všetkom sa rozhodlo v dvoch zápasoch s českým Libercom.

Ilustračný obrázok k článku HK Nitra v Lige majstrov: TAKÁTO hrozivá bilancia ostala po našich chlapcoch v prestížnej súťaži!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianski hokejisti ukončili svoju premiéru v hokejovej Lige majstrov. Po dvoch zápasoch so švédskym klubom Skelleftea všetko vyzeralo viac ako dobre. Veď Nitra dokázala na domácom ľade tento európsky veľkoklub poriadne ponaháňať a na švédskom ľade prehrala až po dvanástej sérii samostatných nájazdov.

Po dvoch skvelých výsledkoch však prišlo neskutočné vybuchnutie na domácom ľade. Liberec prišiel a nastrieľal do nitrianskej brány rovno deväť gólov. V odvete na ľade súpera Nitra nedokázala streliť ani jeden gól a so súťažou sa tak musela rozlúčiť.

Nastal tak čas na rekapituláciu a menšie ohliadnutie za nitrianskymi výsledkami. Dovedna Nitra inkasovala v riadnom hracom čase až 17 gólov, no odpovedať dokázala v štyroch prípadoch. To ukazuje hrozivú bilanciu, keď HK Nitra na zápas v priemere nazbieral 4,25 gólu vo vlastnej sieti a v priemere sa dokázal presadiť len v jedinom prípade. Skóre tak poriadne rozhádzali hlavne stretnutia s českým Libercom. Nitra dostala 11 gólov a nepresadila sa ani raz.

Plný dom sa nekonal

Nepoteší ani pohľad na oficiálnu návštevu počas dvoch zápasov na nitrianskom zimnom štadióne. Skvelí fanúšikovia síce hnali hokejistov dopredu, no scenár s plnou halou, ktorý poznáme z domácej súťaže, sa nekonal. Jeden príklad za všetky. Na Liberec sa pod Zoborom prišlo pozrieť 2215 divákov a na Skelleftea 2832 priaznivcov nitrianskeho hokeja.

Útok sa nevyznamenal

Pozrieme sa aj na štatistiku striel na bránu. Nitra vyslala v štyroch zápasoch na súperovu bránu 73 pukov, čo predstavuje v priemere 18,25 strely na zápas. Naopak, súperi nitrianskych brankárov nešetrili. Kryť museli 181 striel, čo predstavuje 45,25 pukov smerujúcich do brány Nitry počas jedného zápasu.

Čítajte tiež:

Hokejová Liga majstrov je pre Nitru minulosťou. O všetkom sa rozhodlo v dvoch zápasoch s českým Libercom.

Nitra má najlepších fanúšikov: TAKTO sa fandí pod Zoborom aj za stavu 0:9!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM