Rastislav Búgel Hokej

Nitra v Lige majstrov končí: Impotentný útok nedal v Liberci ani jeden gól

Liga majstrov končí pre klub spod Zobora. O všetkom rozhodol druhý zápas na ľade Liberca.

Ilustračný obrázok k článku Nitra v Lige majstrov končí: Impotentný útok nedal v Liberci ani jeden gól
Foto: Rastislav Búgel

Duel v Liberci sa hral od začiatku jasne pod taktovkou domáceho tímu, ktorý mal hernú i streleckú prevahu. Brankár Nitry Valent bol v plnej permanencii už v 4. minúte, keď zlikvidoval veľké šance Bakoša i Bulířa. Druhý menovaný o chvíľu neskôr opečiatkoval konštrukciu bránky súpera a bolo iba otázkou času, kedy Liberec pretaví svoju snahu na vedúci gól. Postaral sa o to v 14. minúte slovenský útočník Bakoš, ktorý tvrdou strelou v presilovke prekonal Valenta.

V úvode druhej tretiny síce Nitrania prežili vylúčenie Bajteka, ale smerom dopredu boli takmer bezzubí a iba s ťažkosťami odolávali domácemu tlaku. Liberec navyše hýril aktivitou aj pri vlastnom oslabení a Valský v ňom takmer prekvapil Valenta, no trafil iba do žŕdky. Druhý gól tak padol až 47 sekúnd pred druhou sirénou a postaral sa oň Radivojevič, ktorý v početnej výhode zakončil rýchlu akciu domácich.

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej časti hry – Liberec mal prevahu a na druhej strane Lašák bol takmer bez práce, pretože ofenzívna snaha Nitry končila zväčša na kompaktnej obrane českého tímu. Náskok „tigrov“ mohol v 47. minúte v dobrej šanci zvýšiť Stránský, no neuspel. Rovnako ani Valský necelé dve minúty pred koncom, keď mu Valent lapačkou zneškodnil trestné strieľanie. Liberec tak napriek veľkej prevahe vyhral iba o dva góly.

Bílí Tygři Liberec – HK Nitra 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Čítajte tiež:

Nitra má najlepších fanúšikov: TAKTO sa fandí pod Zoborom aj za stavu 0:9!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM