Rastislav Búgel Iné športy

Elita sa po ročnej prestávke zíde v Nitre: Svetový pohár v hokejbale opäť pod Zoborom!

Priaznivci skvelých športových výkonov sa majú opäť na čo tešiť. Po roku sa totiž Svetový pohár v hokejbale vráti do Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Elita sa po ročnej prestávke zíde v Nitre: Svetový pohár v hokejbale opäť pod Zoborom!
Foto: Rastislav Búgel

V roku 2014 sme si v hokejovej hale na Klokočine vychutnali kvalitné zápolenia počas Svetového pohára v hokejbale. Tie najlepšie hokejbalové tímy predvádzali počas niekoľkých dní športové výkony najvyššej kvality. Milovníci najúspešnejšieho slovenského kolektívneho športu majú dôvod na radosť.

Kvalitné súboje v auguste

„Pred rokom sa pýšili Nitrianski rytieri organizáciou Svetového poháru v hokejbale za rok 2014, no určite netušili, že v auguste 2015 budú hostitelia toho istého podujatia,“ informuje HBK Nitrianski Rytieri Nitra na svojej stránke. Boje sa tento rok presunú na vedľajšiu plochu nitrianskeho zimného štadióna. Tuhé boje sa odohrajú od 27.augusta 2015 a potrvajú štyri dni. Nitra ako organizátor Svetového pohára má právo na účasť bez ohľadu na výsledok práve vrcholiacej slovenskej extraligy. To znamená, že sa priaznivci Nitry môžu pripravovať na poriadne povzbudzovanie.

Chcú zabojovať o titul

Ako sa vlastne stalo, že sa Svetový pohár vráti po roku pod Zobor? Pôvodne sa totiž mal turnaj odohrať v susednej Českej republike, no tá organizáciu prenechala Rakúsku, ktoré včas nezareagovalo na ponuku.

„Prihláška fínskeho Pelikkatis sa však stretla s nevôľou európskych klubov cestovať na sever a tak vedenie svetovej federácie oslovilo po roku opäť Nitru,“ informuje HBK Nitrianski Rytieri.

Rytierom sa vlani nepodarilo získať jedinú trofej, ktorá im v klubových turnajoch chýba. Vlani naši hokejbalisti zakopli vo štvrťfinále a tak im napokon ostal len boj o piate miesto, ktorí s prehľadom zvládli. „Nám zostáva iba dúfať, že Nitra v reparáte po minulom roku dokáže na domácom ihrisku doplniť vitrínu o posledný tromf, ktorý jej za svoje pôsobenie chýba,“ informujú Rytieri na svojom webe.

Pozrite si fotografie z vlaňajšieho finále Svetového pohára v priloženej galérii!

Čítajte tiež:

Misia na pôde Skalice splnená: Rytieri vyhrali aj druhý zápas a sú krok od finále!

Rytieri vstúpili do semifinále víťažne: Skalicu zdolali v predĺžení!

Finále Svetového pohára: Skalica - Kladno
23
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM