Lucia Lauková Šport

Do Nitry mieria svetoví cyklisti: TRASA a obmedzenia počas pretekov Okolo Slovenska

Nitra bude cez víkend žiť svetovou cyklistikou. Kadiaľ pôjde pelotón a kedy rátať s obmedzeniami? Pozrite si všetky dôležité informácie.

Ilustračný obrázok k článku Do Nitry mieria svetoví cyklisti: TRASA a obmedzenia počas pretekov Okolo Slovenska
2
Galéria

Už túto sobotu 16. septembra sa v Nitre rozhodne o víťazoch štvrtej a zároveň predposlednej etapy medzinárodných pretekov Okolo Slovenska.

Pelotón pôjde z Prievidze do Nitry. Cyklisti budú finišovať na Štefánikovej triede v priestore pri bývalom Priore.

Ako priblížila radnica, pre fanúšikov tu bude pripravený program spojený s cyklistickými exhibíciami, stánky partnerov, vystúpenia žiakov CVČ Domino a atraktívna tombola.

Príjazd cyklistického pelotónu do Nitry sa očakáva v sobotu v čase od 14:04 do 14:23. „V tomto čase bude krátkodobo zastavená doprava na všetkých úsekoch trasy, dopravu bude riadiť štátna a mestská polícia spolu s organizátormi,“ upozorňuje mesto.

Prečítajte si tiež

Trasa pretekov

Do Nitry prídu cyklisti po ceste I./65 Zlatomoravecká, prejdú na I./64 Chrenovská, pokračovať budú cez Tr. A. Hlinku, Štúrovu, po Štefánikovej tr. na Farskú ulicu, Župné námestie, Jesenského ulicu, Podzámsku, ďalej cez Parkovové nábrežie na Napervillskú ulicu a opäť prejdú cestou I./64 Chrenovská na Tr. A. Hlinku, Štúrovu s cieľom na Štefánikovej tr. pred bývalým Priorom

Slávnostné vyhodnotenie bude v cieli na Štefánikovej triede.

Dopravné obmedzenia

piatok, 15. septembra od 18:00 do 16. septembra do 18:00

  • vylúčenie parkovania na Palárikovej, Farskej, Wilsonovom nábreží a časti Štefánikovej tr. v úseku Štúrova – Palárikova

sobota, 16. septembra od 6:30 do 18:00

  • vylúčenie parkovania + uzatvorenie ciest na: Palárikovej, Farskej, Wilsonovom nábreží, Parkovom nábreží, Štrkovej, Školskej a časti Štefánikovej tr. v úseku Štúrova – Palárikova
  • Štefánikova tr., Palárikova a časť Farskej budú úplne uzavreté

OBCHÁDZKY

Vozidlá jazdiace zo Štúrovej a cesty I./64 Štefánikova tr. (od Nových Zámkov) na Štefánikovu triedu a Palárikovu budú s použitím tabuľových smerníkov na označenie obchádzky odklonené na jazdu v smere cesta I./64 Štúrova (smer Chrenová) a Wilsonovo nábrežie

Vozidlá jazdiace od cesty I./64 Štúrova (zo smeru Chrenová) na Štefánikovu tr. budú s použitím tabuľových smerníkov na označenie obchádzky odklonené na jazdu v smere v smere Štúrova, Párovská a Ďurkova.

Autobusy MHD

Obmedzenia platné 16. septembra celý deň:

Zastávka CENTRUM, Mlyny na Štefánikovej triede (pri Králikovi) bude zrušená. Linky 1, 6, 7, 9, 10, 26 a 27 smerom na Fraňa Mojtu budú obsluhovať nástupište pri obchodnom centre Mlyny. Zastávka Palárikova bude zrušená bez náhrady. Cestujúci budú musieť použiť zastávku CENTRUM, Mlyny. Kompletný prehľad obmedzení v MHD nájdete na stránke dopravcu.

Svetoví cyklisti

Peter Sagan štartovať nebude. Súčasťou pretekov však budú iné známe mená cyklistiky. Medzi nimi legendárny Thibaut Pinot, ktorý sa lúči s profesionálnou kariérou.

Predstavia sa aj dvaja účastníci tohtoročnej edície Giro d´Italia Davide Bais a Mirco Maestri. Premiéru na Okolo Slovenska bude mať premiéru Brit Charlie Quarterman. Na slovenských cestách sa predstaví aj čerstvý majster sveta z Glasgowa, svetový šampión v omniu na dráhe, Portugalčan Iúri Leitão.

V tomto ročníku sa predstaví na štarte Okolo Slovenska štrnásť slovenských pretekárov. Chýbať nebudú Martin Svrček, aktuálny majster Slovenska Matúš Štoček, Tomáš Sivok či Martin Jurík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

OKOLO SLOVENSKA: DO NITRY MIERI SVETOVÁ CYKLISTIKA 🔵 𝐃𝐨̂𝐥𝐞𝐳̌𝐢𝐭𝐞́ 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚́𝐜𝐢𝐞 𝐨 𝐝𝐨𝐩𝐫𝐚𝐯𝐞, 𝐮𝐳𝐚́𝐯𝐢𝐞𝐫𝐤𝐚𝐜𝐡, 𝐨𝐛𝐜𝐡𝐚́𝐝𝐳𝐤𝐚𝐜𝐡,...

Posted by Mesto Nitra on Wednesday, September 13, 2023
Trasa pretekov Okolo Slovenska v Nitre + dopravné obmedzenia
2
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM