Správy

Cez víkend sa bude testovať aj v Nitre: K dispozícii bude 22 odberných miest

Plošné testovanie si zopakujeme aj v meste pod Zoborom. Radnica ubezpečila, že k dispozícii bude dostatok odberných miest.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa bude testovať aj v Nitre: K dispozícii bude 22 odberných miest
Foto: Roman Oravec / Zdroj: Mesto Nitra

„Sledujeme aktuálne nariadenia, ktoré prikazujú v mnohých životných situáciách mať budúci týždeň aktuálny negatívny test na Covid-19. Preto umožníme aj tento víkend bezplatné otestovanie na 22 odberných miestach zriadených mestom Nitra," informuje mesto Nitra.

Testovanie sa začne v piatok 5. februára a potrvá od 15.00 do 19.30 hodiny, kedy prebehne posledný odber. Počas oboch víkendových dní sa bude testovať v čase od 8.00 do 16.30 hodiny.

„Tieto odberné miesta nebudú úplne kopírovať tie, ktoré sme zriaďovali v januári. Dôvod je ten, že testovanie z bezpečnostného hľadiska vôbec nepustíme do priestorov škôl (do niektorých telocviční áno), keďže je predpoklad, že v našich školách čoskoro zasadnú deti," upozorňuje vedenie mesta.

Ako dodala radnica, okrem 22 odberných miest zriadených mestom vzniknú v Nitre aj ďalšie mobilné odberové miesta zriadené súkromnými poskytovateľmi na základe zmluvy s ministerstvom zdravotníctva. Mestský úrad dodáva, že viac informácií k testovaniu prinesie v piatok 5. februára.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

BEZ OBÁV: MIEST NA OTESTOVANIE BUDE V NITRE DOSŤ Sledujeme aktuálne nariadenia, ktoré prikazujú v mnohých životných...

Posted by Mesto Nitra on Thursday, February 4, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM