Správy

Chcete sa dať zaočkovať? V Nitrianskom kraji otvorili ďalšie vakcinačné centrum

V Nitrianskom kraji sa rozšírila sieť vakcinačných centier. Verejnosť po novom očkujú v ďalšej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa dať zaočkovať? V Nitrianskom kraji otvorili ďalšie vakcinačné centrum
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na Slovensku aktuálne k 3. februáru beží 3. fáza očkovania, to znamená, že vakcínu už môžu dostať aj osoby s vekom najmenej 75 rokov. Prvú dávku dostalo doposiaľ už vyše 135-tisíc obyvateľov. Druhou dávkou bolo zatiaľ preočkovaných viac ako 15-tisíc ľudí.

Ako prvá začala s testovaním Fakultná nemocnica v Nitre, kde sa podarilo zaočkovať už vyše 7-tisíc ľudí. Rovnako, ako pri všetkých vakcinačných centrách na Slovensku, aj tu sa pred očkovaním musíte najskôr zaregistrovať na presný termín. Ak kvôli veku nemáte nárok na očkovanie, môžete sa prihlásiť ako náhradník. Formulár zverejnila nemocnica na svojej stránke.

K vakcinačným centrám v Nitrianskom kraji sa najnovšie pridala Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky.

Potrebná je registrácia

Nemocnica začala s očkovaním už 7. januára, vakcíny však boli určené pre zdravotníckych pracovníkov. Od stredy 3. februára sa cez národný registračný portál už môže prihlásiť aj verejnosť.

Vakcinácia bude prebiehať v upravených priestoroch kliniky fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie na prízemí budovy monobloku. Vakcinačné centrum chce zatiaľ očkovať 75 ľudí denne. V prevádzke bude od 8.00 do 14.00 hodiny. Zvýšiť kapacitu na 270 zaočkovaných denne plánuje nemocnica od 15. februára. Predĺžiť by sa mala aj prevádzková doba.

Pridajú sa aj Šahy

Začať s očkovaním pre verejnosť plánuje aj nemocnica v meste Šahy v okrese Levice. Vakcinačné centrum otvoria 9. februára. V prevádzke bude v utorok, v stredu a vo štvrtok od 9.00 do 15.00 s obednou prestávkou od 12.00 do 12.30.

Ďalšie vakcinačné centrá

Od 7. januára začali s očkovaním v levickej aj v komárňanskej nemocnici. Vakcinačné centrum pre verejnosť otvorili obe nemocnice 11. januára.

Očkovanie prebieha aj v nemocnici v Topoľčanoch. Nemocničné vakcinačné centrum je prevádzke od pondelka do piatka v čase od 7.00 do 15.00. Kompletný zoznam vakcinačných centier na Slovensku nájdete TU!

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM