Lucia Lauková Správy Samospráva

Župa musí vymeniť tabule s názvami obcí: Nové budú stáť vyše 71-tisíc eur

Dôvodom výmeny dopravných značiek v jazyku národnostnej menšiny na začiatku a konci obcí je novela vyhlášky. Po novom budú tabule vyzerať inak.

Ilustračný obrázok k článku Župa musí vymeniť tabule s názvami obcí: Nové budú stáť vyše 71-tisíc eur

Krajskí poslanci schválili návrh na zmenu dopravného značenia na júnovom zasadnutí. Dôvodom je novela vyhlášky, ktorá stanovuje vyobrazenie tabúľ s názvom obce po novom.

Pozadie nápisu sa mení z modrého na biele. Pôvodné biele písmo na tmavom podklade teda po novom nahradí čierne písmo na bielom pozadí.

Značky sa budú aj naďalej môcť umiestňovať na spoločnom stĺpiku pod značku s názvom obce v štátnom jazyku. Táto zmena pritom nebude vôbec lacná.

Koľko to bude stáť?

Podľa materiálu, o ktorom poslanci rokovali, stojí jedna značka 55,20 eur. Okrem toho bude výmena jedného kusu stáť ďalších 48,62 eur. Výsledná suma za výmenu jednej značky je vyše 100 eur. Regionálne správy a údržby ciest budú musieť v Nitrianskom kraji vymeniť spolu 686 značiek. Za výmenu tabúľ v jazyku národnostnej menšiny župa zaplatí sumu 71 220,52 eur.

Nové označenie začiatku a konca obce v jazyku národnostnej menšiny na cestách II. a III. triedy na území Nitrianskeho samosprávneho kraja má byť hotové do konca roka 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM