Lucia Lauková Šport

Zoborský silvestrovský beh aj tento rok: Pretekári môžu posielať prihlášky

Posledný deň v roku sa opäť stretnú nadšení športovci na Zoborskom silvestrovskom behu. Registrácia pretekárov je už spustená.

Ilustračný obrázok k článku Zoborský silvestrovský beh aj tento rok: Pretekári môžu posielať prihlášky
Zdroj: Dnes24.sk

S koncom roka sa blíži aj tradičný, už v poradí 29. ročník Zoborského silvestrovského behu. Aj tento rok sa 31. decembra zídu na Zobore turisti a pretekári tohto behu. Organizátormi podujatia sú Čakanka, n. o., Športové gymnázium Nitra, AC TJ Stavbár Nitra, ŠN sv. Svorada Zobor, n. o., Mesto Nitra a CKVB – Městská knihovna Blatná

Trasa po osade Slovanov

Pretekov, sa môžu zúčastniť profesionáli aj amatéri. Trasa silvestrovského behu povedie osadou Slovanov. Ako uvádza nezisková organizácia Čakanka na svojom webe, na mieste štartu Zoborského silvestrovského behu sa v neskorej dobe bronzovej nachádzalo otvorené sídlisko ľudu lužickej kultúry. „Trasa, po ktorej bežia účastníci, vo vyšších polohách kopca prechádza aj cez mohutné valy, taktiež vybudované týmto ľudom“uvádza Čakanka na svojom webe.

Ceny pre pretekárov

Každý pretekár obdrží Pamätnú medailu, na ktorej je tento rok vyobrazená zdobená nádoba, ktorú používali aj naši predkovia na uloženie popola. Okrem toho bude pretekárom a turistom ZSB dodatočne zaslaný poštou pamätný list.

Prvým trom pretekárom z každej kategórie budú odovzdané vecné ceny. „Misovitá šálka lužickej kultúry zas poslúžila, ako inšpirácia na vytvorenie kolekcie nádob určených pre víťazov behu,“ píše sa na webe n.o. Čakanka. Pretekári sa môžu registrovať TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Čakanka n.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM