Aktualizované Správy

Polícia posilnila kontroly aj v Nitre: Od stredy platia prísnejšie OPATRENIA

Prísnejšie pravidlá zákazu vychádzania kontrolujú od stredy 3. marca aj v našom meste. Zvýšiť sa mal aj počet policajtov v uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Polícia posilnila kontroly aj v Nitre: Od stredy platia prísnejšie OPATRENIA
11
Galéria

Od stredy 3. marca platia na celom Slovensku prísnejšie protiepidemio­logické opatrenia. Na ich dodržiavanie má dozerať viac policajtov aj v nitrianskych uliciach.

„Od stredy sú v teréne okrem policajtov v služobnej rovnošate aj policajti v civilnom odeve. Z taktického hľadiska presné počty a časy kontrol uvádzať nebudeme, môžeme však verejnosť ubezpečiť, že svoje úlohy plníme zodpovedne a s maximálnym nasadením,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Nitre Renáta Čuháková.

Kde čakať kontroly?

Policajti hliadkujú najmä na miestach, kde sa očakáva zvýšená koncentrácia ľudí, ako sú nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne, ale kontroly môžu robiť aj na odberných miestach.

Sledovať budú aj dodržiavanie zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch a hraniciach okresov so zlou, resp. zhoršenou epidemiologickou situáciou, a to najmä na diaľniciach a cestách I. a II. triedy.

„Polícia z dôvodu urýchlenia kontroly vyzýva občanov, aby pri zvýšených kontrolách mali nachystané občiansky preukaz, certifikát s negatívnym testom alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 a potvrdenie od zamestnávateľa, že cestujete do práce,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Zákaz vychádzania

Kontrolovať budú aj opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania, resp. účelu cesty.

„Polícia dôrazne upozorňuje na platný zákaz vychádzania po ôsmej hodine večer. Svoje povinnosti si preto zariaďte tak, aby ste sa včas vrátili domov. Ďakujeme všetkým, ktorí zodpovedným prístupom chránia seba aj svoje okolie,“ dodala hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková.

PREHĽAD OPATRENÍ

Nové opatrenia prijaté vládou majú počas nasledujúcich troch týždňov znížiť mobilitu, spomaliť šírenie infekcie, zamedziť importu nových variantov vírusu z rizikových krajín a zredukovať nárast hospitalizácií. Jedným z opatrení sú prísnejšie pravidlá zákazu vychádzania, ktoré platia od stredy 3. marca.

  • Zavádza sa nočný zákaz vychádzania od 20:00 do 1:00 so prísnejším režimom.
  • Zákaz vychádzania naďalej platí od 5:00 do 1:00.
  • Ruší sa sa výnimka na vychádzky do prírody mimo okres. Negatívny test sa vyžaduje len v čiernych okresoch.
  • Pri nevyhnutnosti cestovať do práce je potrebné sa preukázať aj potvrdením od zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce.
  • V čiernych a bordových okresoch platí test 7, v červených 14 a v ružových 21 dní.
  • Povinnosť nosiť respirátor FFP2 od 8. marca v obchode a v hromadnej doprave.
  • Zvýšené kontroly dodržiavania opatrení, zapoja sa aj policajti v civile.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

NOVÉ OPATRENIA POLÍCIE NA KONTROLU DODRŽIAVANIA PROTIEPIDEMIOLOGICKÝCH OPATRENÍ PLATIA UŽ OD ZAJTRA STREDY 03.03.2021 ...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Tuesday, March 2, 2021
V OBRAZOCH: Polícia v Nitre kontroluje sprísnené opatrenia
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM