Lucia Lauková Správy

Zmeny vo vedení UKF v Nitre: Na post rektora sa vracia Libor Vozár

Na post rektora UKF sa po štvorročnej prestávke vracia Libor Vozár. Na čelo univerzity sa prvýkrát dostal v roku 2006.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny vo vedení UKF v Nitre: Na post rektora sa vracia Libor Vozár
Zdroj: TASR

Novým rektorom Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre (UKF) na funkčné obdobie 2018 až 2022 bude Libor Vozár. V pondelok 9. apríla o tom rozhodol akademický senát školy. Vozár nahradí vo funkcii rektora Ľubomíra Zelenického, ktorý stál na čele univerzity od roku 2014. Svojej funkcie sa ujme po vymenovaní prezidentom Slovenskej republiky, informoval predseda Akademického senátu UKF v Nitre Miroslav Tvrdoň.

Traja uchádzači

Členovia senátu sa rozhodovali medzi troma uchádzačmi. O post rektora mal záujem dekan Filozofickej fakulty UKF Bernard Garaj, dekan Fakulty prírodných vied UKF Libor Vozár a súčasný rektor Ľubomír Zelenický. Vozár získal potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov členov senátu už v prvom kole volieb.

Najmladší rektor

Libor Vozár sa na post rektora UKF vracia po štvorročnej prestávke. Na čelo univerzity sa prvýkrát dostal v roku 2006, kedy sa ako 45-ročný stal najmladším rektorom v histórii univerzity. V roku 2010 bol opätovne zvolený do funkcie rektora, tretíkrát mu už zákon neumožnil kandidovať na túto pozíciu. Vozár pôsobí na univerzite a jej predchodkyni, Vysokej škole pedagogickej, nepretržite od roku 1984.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM