Lucia Lauková Správy

Zmeny vo Fakultnej nemocnici v Nitre: Šéfujú jej traja riaditelia

Fakultnú nemocnicu v Nitre bude viesť Rada riaditeľov. Okrem tejto zmeny pribudol aj dozorný orgán.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny vo Fakultnej nemocnici v Nitre: Šéfujú jej traja riaditelia
Zdroj: TASR

Od 15. mája 2017 sa zmenil spôsob riadenia Fakultnej nemocnice Nitra. Informovala nás hovorkyňa FN Nitra, Tatiana Timková. „Tak ako aj v ostatných zdravotníckych zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti MZ SR bude aj FN Nitra viesť kolektívny štatutárny orgán – Rada riaditeľov,“ povedala Tatiana Timková, hovorkyňa nemocnice.

Pribudol dozorný orgán

Ako vysvetľuje, hovorkyňa nitrianskej nemocnice, ide o ďalší mechanizmus vedúci k štandardizácii procesov v oblasti riadenia a kontroly zdravotníckych zariadení. „Okrem Rady riaditeľov bol zriadený aj dozorný orgán, ktorý dohliada na činnosť našej organizácie a stanovuje úlohy pre vedenie nemocnice na ďalšie obdobia,“ dodala hovorkyňa Tatiana Timková.

Rada riaditeľov

Miesto generálneho riaditeľa zastáva Kamil Koleják, ekonomickým riaditeľom sa stal Ladislav Berecz a na miesto medicínskeho riaditeľa bol zvolený Marián Bakoš. „Veríme, že tento krok posilní zodpovednosť a prinesie vyššiu mieru kontroly, s cieľom maximálnej transparentnosti procesov v našej nemocnici,“ uviedla hovorkyňa FN Nitra, Tatiana Timková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM