Lucia Lauková Basketbal

Zmeny v nitrianskom basketbale: Vedenie pristúpilo k ráznym krokom!

Odozva na nevydarené zápasy MBK SPU Nitra na začiatku sezóny nenechala na seba dlho čakať. Vedenie prijalo rázne opatrenia, niektorí budú musieť klub opustiť.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v nitrianskom basketbale: Vedenie pristúpilo k ráznym krokom!
Foto: Rastislav Búgel

Vedenie MBK SPU Nitra sa rozhodlo po nevydarenom štarte svojho tímu v novej sezóne prijať viaceré opatrenia. Dve prehry za sebou s Karlovkou Bratislava a Prievidzou si vyžiadali potrebné zmeny. Ako informuje web nitrianskeho klubu, vstup do sezóny 2016/2017 Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy Nitre nevyšiel podľa očakávaní. „Prvé zápasy nám ukázali, že takto ďalej pokračovať nemôžeme. Reakcie sponzorov i ohlasy verejnosti to len potvrdili. Absolvovali sme spoločné stretnutie s trénermi a hráčmi. Snažili sme sa vydiskutovať si nejaké veci a hľadať riešenie,“ uvádza v rozhovore pre web, prezident klubu Stanislav Michalík.

Môže vás zaujímať: Nová sezóna pre basketbalistov Nitry začala prehrou: Podľahli Karlovke

Ohodnotenie od výkonu

Vedenie klubu prijalo viaceré rázne opatrenia, medzi nimi aj nový spôsob odmeňovania, ktorý má hráčov motivovať k zlepšeniu. „V klube sme mali nastavený určitý spôsob financovania študentov. Bohužiaľ rozhodli sme sa im siahnuť na financie. Zvolili sme spôsob odmeňovania, ktorý bude závisieť od štatistík,“ povedal Michalík pre klubový web.

Odchod aj druhá šanca

Niektorí hráči dostanú od vedenia druhú šancu, to však neplatí pre rodáka z Bahám. „Quentin nespĺnil naše očakávania. V nedeľu odlieta preč,“ avizoval na webe klubu, Stanislav Michalik. Výstrahu podľa webu dostal dostal aj Ladislav Stojanov či Filip Pejovič.

Podľa webu MBK SPU Nitra aj tréner klubu Peter Seman dostal šancu popracovať s mužstvom a zlepšiť jeho výkony do konca októbra. „V prípade nespokojnosti s výsledkami na trénerskom kresle pristúpi vedenie klubu k ďalšiemu kroku. S reparátom začínajú členovia MBK SPU Nitra počnúc dnešným dňom. Najbližšia previerka zverencov Petra Semana bude na palubovke nováčika z Lučenca túto sobotu v rámci tretieho kola Eurovia SBL,“ píše sa na webe MBK SPU Nitra.

Noví hráči

Prezident klubu prezradil aj mená nových hráčov. „V najbližších dňoch príde podkošový hráč Goran Ostojič. Nutne potrebujeme rozohrávače. Na túto pozíciu príde Juevol Myles, ktorého možno fanúšikovia poznajú z pôsobenia v Komárne,“ predstavuje nových hráčov Michalik. Ako ďalej informuje klub, Nikola Otovič momentálne rehabilituje, ale v tíme ostáva.

Môže vás zaujímať:

Nová posila pre nitriansky basketbal: Klub angažoval Srba Nikolu Otoviča

Veľká posila nitrianskych basketbalistov: Pod Zobor mieri reprezentant Ba­hám!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM