Lucia Lauková Správy

Zmeny v MHD v Nitre: Od augusta sa ruší jedna zo zastávok

Cestujúci pozor, od augusta vám už autobusy mestskej hromadnej dopravy v Nitre na tejto zastávke nepostoja. Toto je dôvod.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v MHD v Nitre: Od augusta sa ruší jedna zo zastávok
Zdroj: Dnes24.sk

Od štvrtka 1. augusta sa ruší zastávka Plastika na Novozámockej ulici v Dolných Krškanoch. Cestujúcich o tom informuje dopravca Arriva Nitra na svojej stránke.

„Dôvodom zrušenia zastávky je uvoľnenie súkromného pozemku, na ktorom bola umiestnená. Najbližšou náhradnou zastávkou je zastávka Záborského, z ktorej budú odchádzať všetky spoje, ktoré obsluhovali aj zrušenú zastávku,“ vysvetľuje dopravca.

Zmena sa dotkne viacerých spojov. Ako upozornila Arriva Nitra, tie spoje, ktoré doteraz premávali po Ideu, Ivanku alebo do Branču, budú v oboch smeroch vynechávať zastávku Plastika. „Spoje, ktoré končili pri Plastike, budú zo zastávky Záborského predĺžené na zast. Trans Motel a Idea (bez zastávky pri Plastike),“ dodáva Arriva Nitra.

Dopravca bude musieť zmeniť cestovné poriadky liniek 12, 14, 22 a 23. Okrem toho sa vynechaním zastávky zmenia aj časové polohy niektorých spojov, podľa Arriva Nitra maximálne o 2 minúty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM