Hokej

Zmeny v HK Nitra: Holešinský zamieril do Plzne, prichádza Baláž a Kanaďan Duke

Zmeny v zostave HK Nitra pokračujú. Klub informoval o troch pohyboch v kádri.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v HK Nitra: Holešinský zamieril do Plzne, prichádza Baláž a Kanaďan Duke
Zdroj: Rastislav Búgel

Slovenský hokejový útočník Adrián Holešinský sa s vedením HK Nitra dohodol na ukončení spolupráce. Jeho novým pôsobiskom sa stane český extraligový tím HC Škoda Plzeň, s ktorým sa dohodol na zmluve. Nitriansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Vyhoveli mu

Holešinský odohral v prebiehajúcej extraligovej sezóne 13 zápasov, po ktorých bol s 11 kanadskými bodmi (5+6) najproduktívnejším hráčom Nitry. V jej drese odohral dve kompletné sezóny. „Nitra mu prirástla k srdcu, rovnako ako on našim fanúšikom. Vždy bude u nás vítaný. Klub mu vyhovel a uvoľnil ho do zahraničia, tak aj znela naša predsezónna dohoda. "Holeša“ sme už niekoľkokrát v minulosti presvedčili, aby odmietol viacero ponúk z Fínska či Česka. Nikdy nie je správny čas odísť, ale tentoraz si to vyhodnotil tak, že to chce skúsiť," povedal riaditeľ klubu Miroslav Kováčik pre hockeynitra.sk.

Holešinský odohral za Nitru celkovo 113 extraligových zápasov, v ktorých nazbieral 88 bodov (35+53). V oboch „nitrianskych“ sezónach sa prebojoval na vrcholné reprezentačné podujatia. V ročníku 2020/2021 štartoval na MS v Rige, v roku 2022 sa pričinil o historický bronz na ZOH v Pekingu. Jeho meno figuruje aj v nominácii na prvú reprezentačnú akciu v sezóne 2022/2023, ktorou bude od 10. do 13. novembra Nemecký pohár v Krefelde.

Prečítajte si tiež

Po odchode najproduktívnej­šieho hráča tímu Adriána Holešinského pribudli do kádra hokejistov HK Nitra dvaja útočníci. Staronovou tvárou je Jozef Baláž, ktorý pod Zoborom pôsobil v uplynulej sezóne 2021/2022. Klub na oficiálnej stránke informoval aj o angažovaní 26-ročného Kanaďana Reida Dukea.

Zo zámoria pod Zobor

Duke absolvoval celú doterajšiu kariéru v zámorí, v uplynulých piatich sezónach pôsobil v AHL. Odohral v nej celkovo 165 zápasov, v ktorých nazbieral 49 kanadských bodov (25+24) a 151 trestných minút. „Nebolo jednoduché dostať ho k nám. Veríme, že mu Nitra sadne a pomôže nám dostať sa vyššie. Je to dôrazný typ centra so šikovnými rukami, ktorého sme sledovali a dobré referencie nám dodal aj obranca Macoy Erkamps, ktorý s ním pôsobil ešte v kanadských juniorkách,“ uviedol riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik. Reid Duke bol prvý podpísaným hráčom v histórii klubu Vegas Golden Knights.

Návrat do Nitry

Baláž absolvoval v Nitre vydarenú sezónu 2021/2022, v ktorej sa s tímom dostal do extraligového finále a zároveň sa premiérovo dostal aj do reprezentácie. V 62 extraligových zápasoch nazbieral 39 bodov. Následne zamieril do Karlových Varov, ale v tíme českého extraligistu nemal dostatok priestoru. V 13 zápasoch zápasoch strelil dva góly. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod týchto dvoch útočníkov. Pracovali sme na tom už dlhšie. Vyšlo to tak, že prichádzajú v situácii, keď odišiel Aďo Holešinský, avšak nebol to zámer. Jozefa dobre poznáme a tešíme sa z jeho návratu,“ dodal Kováčik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM