Kultúra

Živá hudba, FILMY aj tančiareň: Leto na Nitrianskom hrade pokračuje, PROGRAM

Nenechajte si ujsť posledné tri letné filmové večery aj tančiareň pod holým nebom. Pozrite si augustový program na Nitrianskom hrade.

Ilustračný obrázok k článku Živá hudba, FILMY aj tančiareň: Leto na Nitrianskom hrade pokračuje, PROGRAM
Zdroj: Dnes24.sk

Večery so živou hudbou

5. a 26. augusta od 18.00 do 21.00 vo Vazulovej veži

Posedenie vo Vazulke spríjemní skupina LHP Muzika. Hosťom najbližšieho koncertu, 5. augusta bude Peter Kuštár. K muzikantom sa pridá o 20.00 hodine. Vstupné sa neplatí.

Medená veža

piatok, 5. augusta o 21.00, Gotická priekopa

V piatok si budete môcť vychutnať nadčasový film Medená veža, ktorý patrí do Československej filmovej klasiky. Medená veža rozpráva príbeh o troch nerozlučných kamarátoch. Pirinovi, Valérovi a „R“ ktorí pracujú na malej vysokohorskej chate. Je to nestarnúci príbeh o veľkom priateľstve, láske k prírode a slobode, ktorý je narušený príchodom krásnej Emílie Vášaryovej ako Sašky. Vstupné 3 eurá.

Prečítajte si tiež

Amélia z Montmartru

piatok, 12. augusta o 21.00, Gotická priekopa

Dej filmu sa odohráva v romantickom Paríži, časti Montmartre, kde mladá Amélia pracuje ako čašníčka v miestnom bistre. Jedného dňa sa však jej obyčajný život čašníčky mení na nezabudnuteľný príbeh, keď vo svojom byte nachádza ukrytý „poklad.“ Malá a stará škatuľka, ktorá sa ukrývala v jej byte, bola plná spomienok na detstvo niekdajšieho nájomníka tohto bytu. Amélia sa rozhodla, že poklad po rokoch doručí svojmu majiteľovi a vďaka tomuto rozhodnutiu spoznáva a začína vnímať svet „novými“ očami, kde vidí, že malými gestami a pozornosťami sa dá svet pretvárať na lepšie miesto. Vstupné 3 eurá.

Tančiareň pod hradom

sobota, 13. augusta od 17.00 Námestie Jána Pavla II, Nitriansky hrad

Tanečníci predvedú ako sa tancuje salsa, bachata a rueda. Do karibskej energie vás roztancujú animácie Janky, Zuzky, DJ IKA a ďalších. Podujatie je určené pre skúsených, začínajúcich tanečníkov aj netanečníkov. Vstupné na Tančiareň vrátene afterparty je 8 eur. Deti majú vstup zdarma.

Prázdniny v Ríme

piatok, 19. augusta o 21.00, Gotická priekopa

Svetová kinematografická klasika, známa naprieč celým svetom, rozpráva príbeh mladej princeznej Anny, ktorá sa vydáva na cestu po európskych mestách, ktorá je verejnosťou ostro sledovaná. Po príchode do Ríma sa Anne podarí preniknúť zo svojej dobre stráženej izby. Na úteku sa zoznámi s americkým novinárom Joeom Bradleym, ktorý jej ukáže Rím v inom svetle a prežije s ním nezabudnuteľné zážitky ako každé iné, obyčajné dievča. Vstupné 3 eurá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM