Lucia Lauková Kultúra

Zimné večery s dobrým filmom: Novembrový PROGRAM kinoklubu Tatra

Milovníci filmov sa môžu tešiť na ďalšiu sériu zážitkov. V novembrovom programe kinoklubu Tatra nechýbajú výborné komédie, dokumenty či triler.

Ilustračný obrázok k článku Zimné večery s dobrým filmom: Novembrový PROGRAM kinoklubu Tatra
Zdroj: TASR

Novembrový program v kinokube Tatra v Nitre odštartuje dokumentom Sloboda pod nákladom zo slovenskej produkcie. „Dokument Pavla Barabáša zachytáva najstaršiu generáciu tatranských nosičov,“ píše sa na webe kinoklubu. Dokument Sloboda pod nákladom budete môcť vidieť 1. novembra o 18.30 h. V utorok 1. novembra o 20.00 hodine pokračuje program tiež slovenskou produkciou. Tešiť sa môžete na film Učiteľka v hlavnej úlohe so Zuzanou Maréry.

Napínavé drámy

V pondelok 7. novembra o 18.30 h je na programe predpremiéra Smrť v Sarajeve, politický thriller, provokatívna dráma, inovatívna divadelná adaptácia – myšlienkovo podnetná sonda do princípov nestálej „balkánskej duše“ a výbušného európskeho storočia.

V pondelok 7. novembra je na programe neskôr o 20.00 hodine napínavá dráma Izba. V utorok 8. novembra o 19.30 h sa môžete tešiť na víťazný film MFF v Cannes 2016. Snímka Ja, Daniel Blake rozpráva príbeh päťdesiatnika Daniela, ktorý sa po infarkte ocitne vo vyčerpávajúcom kolotoči žiadostí o podporné dávky od štátu.

14. novembra o 18.00 hodine predstaví kinoklub Tatra debut tuniského režiséra a scenáristu Mohameda Ben Attiu, Heidi je príbehom introvertného mladíka Hediho, ktorý sa má čoskoro oženiť s pôvabnou nevestou, ktorá mu bola pridelená na základe rodinného dohovoru

Príbeh Edwarda Snowdena

Strhujúci príbeh Edwarda Snowdena, ktorý viedol až k najväčšej špionážnej kauze modernej doby uvidíme 14. novembra o 19.45 h. V utorok 15. novembra o 19.00 h pokračuje program filmom Sieranevada, smrteľne vážnou komédiou o živote v klamstve a neustálom očakávaní vecí, ktoré neprichádzajú. 21. novembra o 18.00 h prídu do kina Spojená štáty lásky ,intímny film Tomasza Wasilewskeho ponúka niekoľko variácií na tému, čo všetko sme schopní urobiť z lásky.

21. novembra o 20.00 h a 22. novembra o 18.30 sa opäť vrátime k slovenskej produkcii. Dokumentárny film Nespoznaný nahliada do vnútra Richard Müllera a aj do zákulisia turné s kapelou Fragile. Tešiť sa môžete aj na film Mustang, kultový film Zväčšenina, slovenský precízne vystavaný psychologický triler Červený pavúk a zlatým klincom mesiaca bude komédia A je tu zas.

Foto: ilustračné

Zimné večery s dobrým filmom: Novembrový PROGRAM kinoklubu Tatra
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM