Aktualizované Správy

Žiakovi nitrianskej školy potvrdili koronavírus: V karanténe je celá trieda

Nitrianska základná škola je v červenej fáze. Koronavírus potvrdili v prvej triede.

Ilustračný obrázok k článku Žiakovi nitrianskej školy potvrdili koronavírus: V karanténe je celá trieda
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Po dvoch cirkevných školách sa potvrdil koronavírus aj na Základnej škole Topoľová v Nitre. Škola je v červenej fáze. Oznam zverejnila škola na svojom webe.

Vyučovanie nie je prerušené v celej škole. Neučí sa len v triede, v ktorej potvrdili koronavírus.

„COVID-19 sa potvrdil u žiaka I.B triedy. V karanténe od 7.9.2020 sú žiaci, triedna učiteľka, vychovávateľka, asistentky učiteľa. Všetci majú byť testovaní,“ priblížila riaditeľka školy Helena Babušíková.

Vylúčené z vyučovacieho procesu sú aj ich blízke kontakty. „Ďalej sa postupuje podľa usmernenia príslušného všeobecného lekára alebo príslušného RÚVZ. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa aktuálne platného usmernenia hlavného hygienika,“ dodáva základná škola.

„Ak sa u niektorého z osôb vylúčených zo školského procesu objavia počas doby zatvorenia školy príznaky na COVID-19, dotyčného manažuje príslušný lekár všeobecnej starostlivosti,“ dodáva riaditeľka školy.

Situáciu v základnej škole sleduje aj radnica. Podľa hovorcu mesta je zatiaľ infikovaný len jeden žiak, ktorý v škole nebol už v piatok.

„Chcel by som podotknúť, že v Základnej škole Topoľová je celkovo 560 detí a 80 zamestnancov. Dodržiavajú sa tu prísne protiepidemické opatrenia, také, aké sú aj v iných školách a aké nariadili hygienici a epidemiológovia,“ ubezpečuje hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Do karantény išlo podľa radnice všetkých 22 žiakov triedy, triedna učiteľka, dvaja asistenti učiteľa aj vychovávateľka.

Hygienici si ich postupne volajú na testovanie. O tom, kedy sa žiaci I. B vrátia naspäť do školy, rozhodne Regionálny úrad verejného zdravotníctva. V škole sa tiež uskutoční dezinfekcia podľa aktuálne platného usmernenia hlavného hygienika.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM