Správy

Zdieľané bicykle sa vrátili do ulíc mesta: Podmienky ostali rovnaké, FOTO

Systém zdieľaných bicyklov je od 3. augusta opäť plne funkčný. S vedením mesta sa na jeho prevádzke však dopravca nedohodol.

Ilustračný obrázok k článku Zdieľané bicykle sa vrátili do ulíc mesta: Podmienky ostali rovnaké, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Tento rok mala bikesharing v Nitre prevádzkovať česká firma Rekola, ktorá vyhrala verejné obstarávanie. Tej sa však kvôli koronavísu nepodarilo zabezpečiť dostatočný počet bicyklov.

„Spoločnosť Rekola Bikesharing, s.r.o. oznámila Mestu Nitra, že v súčasnej situácii nedokážu zabezpečiť predmetný počet bicyklov a e-bicyklov, ktorý bol definovaný vo verejnej obchodnej súťaži,“ informoval nás začiatkom júla hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Podmienky ostali rovnaké

Dopyt po zdieľaných bicykloch sa rozhodla využiť spoločnosť Arriva, ktorá prevádzkovala zdieľané bicykle v Nitre od roku 2017. Tentokrát službu spustila bez spolupráce mesta.

Podľa slov hovorkyne spoločnosti Arriva Petry Helecz sa denne na dopravcu telefonicky, ale aj na sociálnych sieťach, obracali obyvatelia a pýtali sa, odkedy budú môcť opäť využívať zdieľané bicykle.

„Rozhodli sme sa im vyjsť v ústrety. Na udržanie a prípadné rozšírenie systému arriva bike uvítame podporu obchodných partnerov. Ponúkame im možnosť využitia mobilnej reklamy, či vytvorenie nových virtuálnych staničiek,“ povedala Helecz.

Záujemcovia ich môžu využívať za rovnakých podmienok ako v predchádzajúcich rokoch, a to v závislosti od počasia až do konca novembra.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdieľané bicykle v uliciach Nitry
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM