Správy

Zdieľané bicykle z Čiech do Nitry neprídu: Mesto musí vypísať novú súťaž

Spoločnosť, ktorá vyhrala verejné obstarávanie, oznámila mestu, že nedokáže zabezpečiť dostatočný počet bicyklov.

Ilustračný obrázok k článku Zdieľané bicykle z Čiech do Nitry neprídu: Mesto musí vypísať novú súťaž
Zdroj: FB Rekola

Služby zdieľaných bicyklov mala v Nitre po novom prevádzkovať česká spoločnosť Rekola Bikesharing. Rozhodnutie vzišlo z výsledkov verejnej obchodnej súťaže, ktorá bola vyhlásená ešte pred pandémiou koronavírusu.

„Do súťaže sa prihlásili dve spoločnosti. Víťazom súťaže sa stala spoločnosť Rekola Bikesharing, s.r.o,“ pripomína hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Nové bicykle mali byť pôvodne v uliciach Nitry od júna tohto roku. Mesto najskôr oznámilo zdržanie kvôli koronavírusu.

„Pre pandémiu koronavírusu je bohužiaľ spustenie bikesharingu posunuté,“ povedal koncom mája hovorca mesta Tomáš Holúbek, s tým, že firma, ktorá vyhrala súťaž je z Čiech a vo vtedajšej situácii mali podľa mesta problém do Nitry pricestovať.

Nová súťaž

Podľa najnovších informácií z radnice bude musieť mesto vypísať novú súťaž. „Spoločnosť Rekola Bikesharing, s.r.o. oznámila Mestu Nitra, že v súčasnej situácii nedokážu zabezpečiť predmetný počet bicyklov a e-bicyklov, ktorý bol definovaný vo verejnej obchodnej súťaži,“

Spoločnosť podľa hovorcu mesta nerátala s momentálnou situáciou pri predkladaní ponuky a za uvedených podmienok nedokáže projekt realizovať.

„Mesto nemá inú možnosť, ako vypísať novú súťaž. Zdieľané bicykle tak do ulíc Nitry určite prídu s oneskorením. Vzniknutá situácia nás mrzí a hľadáme možnosti, aby sme pre obyvateľov aj návštevníkov Nitry túto službu zabezpečili,“ ubezpečil hovorca Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM