Lucia Lauková Správy

Zdieľané bicykle sa vrátia späť do ulíc Nitry: Pripravujú ich na sezónu

Bicykle Arriva bike sa opäť vrátia do mesta pod Zoborom. Druhú sezónu budú podľa dopravcu sprevádzať aj novinky.

Ilustračný obrázok k článku Zdieľané bicykle sa vrátia späť do ulíc Nitry: Pripravujú ich na sezónu
Zdroj: YouTube.com

Koncom júla 2017 začala v Nitre fungovať nová služba Arriva bike, ako doplnok mestskej verejnej dopravy v Nitre. Do novembra ste si mohli v Nitre vybrať zo 70 zdieľaných bicyklov na siedmich stanovištiach.

Počas prvej sezóny sa zaregistrovalo takmer 5000 užívateľov a v priebehu prvých štyroch mesiacov prevádzky zaznamenal prevádzkovateľ služby, spoločnosť Arriva, viac ako 8500 prenájmov bicyklov.

Ako informoval prevádzkovateľ, bicykle počas svojho zimného spánku absolvujú dôkladný servis, aby mohli počas ďalšej sezóny naďalej verne slúžiť.

Zdieľané bicykle by sa do našich ulíc mali vrátiť 1. marca 2018 v závislosti od počasia. O presnom termíne bude prevádzkovateľ ešte informovať.

„Pripravujeme pre vás novinky, ale aj zaujímavé súťaže, aby sme vám spríjemnili aj druhú sezónu bikesharingu v meste pod Zoborom,“ dodáva prevádzkovateľ arriva bike.

Stanovištia bicyklov sú umiestnené v blízkosti autobusovej stanice, neďaleko pošty na Svätoplukovom námestí, na Župnom námestí, v Mestskom parku pri hokejovej aréne, pri obchodnom dome Centro Nitra zo strany, kde sa nachádza cyklistický chodník a neďaleko ŠD Mladosť a Chrenovského mosta. Bicykle je možné požičať si na jednom a vrátiť na inom stanovišti.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM