Správy

Zdevastovanú plochu pred školou po rokoch opravili: Dochádzalo tu ku kolíziám áut

Ranný príchod s deťmi do školy sprevádzali často kolízie áut. Po opravách a s novou organizáciou dopravy, bude parkovanie jednoduchšie.

Ilustračný obrázok k článku Zdevastovanú plochu pred školou po rokoch opravili: Dochádzalo tu ku kolíziám áut
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Radnica na podnet Výboru mestskej časti Klokočina nechala opraviť plochu pred Základnou školou Benkova. „Plocha tu bola dlhé roky zdevastovaná, na viacerých miestach boli prepadliny. Pri príchode žiakov do školy tu navyše dochádzalo aj ku kolíziám áut,“ informuje mesto.

Podklad pod starým asfaltom bol dorovnaný a zhutnený. „Boli tu tiež osadené nové obrubníky, zhotovený nový podklad z kameniva, následne z betónu a upravené okolie kanalizačného poklopu a vodovodného uzáveru. Následne bola natiahnutá nová asfaltová vrstva,“ opisuje práce radnica.

Prečítajte si tiež

Bezpečnejšie parkovanie

Pred začiatkom školského roka ešte mesto rieši osadenie dopravného značenia a parkovacie čiary. Okrem toho sa vytvorila jednosmerná komunikácia a 30 parkovacích mi­est.

Práce si vyžiadali takmer 37-tisíc eur. Nové dopravné značenie bude stáť približne 1 200 eur.

Ďalšie investície

Do rekonštrukcií mestských škôl tento rok mesto investuje takmer dva milióny eur. „Uvedomujeme si, že mnohé školy boli roky zanedbávané a peniaze na rekonštrukciu už akútne potrebovali. Preto v nastúpenom trende výrazných investícií do školských budov plánujeme pokračovať aj v ďalších rokoch. Spríjemňuje tak prostredie, v ktorom trávia kvantum času naše deti,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Opravená plocha pred ZŠ Benkova
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM