Lucia Lauková Rôzne Správy

Zástupcovia HK Nitra idú príkladom: Darovali svoju "bielo-modrú" hokejovú krv

Pobočka Národnej transfúznej stanice v Nitre nedávno avizovala klesajúce zásoby krvi. Zástupcovia HK Nitra neváhali a na výzvu ukážkovo zareagovali.

Ilustračný obrázok k článku Zástupcovia HK Nitra idú príkladom: Darovali svoju "bielo-modrú" hokejovú krv
4
Galéria
Zdroj: HK Nitra

Prezident klubu HK Nitra Miroslav Kováčik, spolumajiteľ klubu Marek Ďurovkin, bývalý hráč HK Nitra Peter Poljaček a zástupcovia fanklubu aj s jeho podpredsedom reagovali na výzvu Fakultnej nemocnice v Nitre, ktorá prednedávnom avizovala akútny nedostatok zásob krvi.

Tiekla hokejová krv

Iniciátorom dobrej myšlienky, ktorá bude mať dosah na životy pacientov, je práve bývalý hráč HK Nitra Peter Poljaček. Ten oslovil prezidenta klubu Miroslava Kováčika. Slovo dalo slovo a „bielomodrá“ hokejová krv už tiekla. K tejto dvojici sa pridal aj spolumajiteľ klubu Marek Ďurovkin, podpredseda fanklubu Juraj Miklovič, ktorého verejnosť prezýva Buben a ďalší člen fanklubu Peter Krivansky.

Výzva pre ostatných

"Vieme, že momentálne je krvi v Nitre nedostatok a verím, že inšpirujeme aj ďalších ľudí,“ povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik pre klubový web. Zároveň pripojil aj výzvu pre ostatných ľudí, aby si našli čas a na odbernom mieste v areáli Nitrianskej nemocnice a pomohli podobným spôsobom. „My sme sa o našu nitriansku krv podelili, pridáte sa tiež?“ dodáva Miroslav Kováčik na webe HK Nitra.

Podľa fotografií zvládli darovanie krvi všetci s úsmevom, pozrite si galériu!

Zástupcovia HK Nitra idú príkladom: Darovali svoju "bielo-modrú" hokejovú krv
4
Galéria
Zdroj: HK Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM