Lucia Lauková Správy

Zásahy počas Silvestra: Mestská polícia riešila v Nitre vandalizmus aj pyrotechniku

Silvestrovské oslavy sa v Nitre nezaobišli bez vyčíňania niektorých obyvateľov. Niektorí to prehnali s alkohol, iní si vybili zlosť na mestskom majetku.

Ilustračný obrázok k článku Zásahy počas Silvestra: Mestská polícia riešila v Nitre vandalizmus aj pyrotechniku
Foto: Rastislav Búgel

V uliciach Nitry počas Silvestra a na Nový rok dozeralo na poriadok vo zvýšenej miere aj viacero hliadok mestskej polície. Bujaré oslavy niektorí nezvládli a potrebný bol aj zásah polície.

Hádky aj vandalizmus

Počas posledného dňa v roku hlásili, podľa slov náčelníka Mestskej polície v Nitre Erika Duchoňa, občania parkovanie v rozpore so zákonom, ale aj voľne pohybujúcich sa psov, rušenie nadmerným hlukom z domácnosti, kde došlo k vzájomnej hádke bývajúcich, či používanie zábavnej pyrotechniky v iný čas, ako je všeobecným záväzným nariadením povolené. „Zaznamenali sme, zrejme zámerne zapálenú horiacu smetnú nádobu na Jurkovičovej ulici, kde v čase nášho príchodu už boli príslušníci HaZZ a požiar likvidovali,“ opisuje silvestrovské zásahy náčelník mestskej polície.

Súboj s prístreškom

Vandali toho mali na Silvestra na rováši viac. Na Jesenského ulici mal niekto poprevracať smetné nádoby, na Svätoplukovom námestí prichytili mestskí policajti páchateľa, ktorý prevrátil a poškodil drevený prístrešok slúžiaci na občerstvenie.

Vo viacerých prípadoch zohral významnú úlohu alkohol. „Mestská polícia našla pri zvodidlách komunikácie pod mostom R1 na Dlhej ulici ležiaceho muža značne pod vplyvom alkoholu, ktorý si spôsobil zranenia na tvári, zrejme po páde z bicykla,“ dodal Erik Duchoň, náčelník MsP v Nitre.

Podľa náčelníka Mestskej polície v Nitre Erika Duchoňa išlo iba o bežne vyskytujúce sa udalosti. „Poriadok bol udržaný v medziach, zodpovedajúcich k prebiehajúcim oslavám,“ zhodnotil náčelník MsP v Nitre, Erik Duchoň.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM