Samospráva

Zápasnícka hala je v zlom technickom stave: Mesto pomôže s rekonštrukciou

Zdá sa, že nitrianska zápasnícka hala by sa mohla dočkať potrebnej rekonštrukcie. Mesto vyčlení peniaze na spolufinancovanie opravy.

Ilustračný obrázok k článku Zápasnícka hala je v zlom technickom stave: Mesto pomôže s rekonštrukciou
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska radnica pomôže Telovýchovnej jednote AC Nitra s rekonštrukciou zápasníckej haly. Tá je už dlhší čas v zlom technickom stave a potrebuje opravu.

Polovicu nákladov chce mesto zaplatiť z dotácie Fondu na podporu športu. Spolufinancovanie už schválili na svojom februárovom rokovaní mestskí poslanci.

„V súčasnosti nie je vypracovaná projektová dokumentácia na rekonštrukciu, preto nie je možné presne definovať výšku nákladov projektu. Z tohto dôvodu bolo spolufinancovanie navrhnuté vo výške maximálne 400 000 eur. To predstavuje hodnotu financovania pri maximálnej výške celkových oprávnených výdavkov v hodnote 800 000 eur,“ uvádza sa v schválenom materiáli.

Hlavnými aktivitami výzvy Fondu na podporu športu sú výstavba, rekonštrukcia, modernizácia a technické zhodnotenie športovej infraštruktúry.

„Žiadateľ je povinný zabezpečiť spolufinancovanie projektu minimálne vo výške 50 percent z celkových oprávnených nákladov na projekt. Zároveň musí zabezpečiť udržateľnosť projektu v horizonte minimálne desať rokov a zabezpečiť, že športová infraštruktúra bude využívaná na športové účely,“ pripomenula radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM