Hokej

Zápas Nitry v Banskej Bystrici: Klub spod Zobora podal protest na výkon rozhodcov

V 48. kole základnej časti Tipsport ligy vycestovala Nitra na ľad súpera z Banskej Bystrice. Vzájomné meranie síl napokon skončilo víťazstvom domáceho celku, no vyrovnanú partiu poznačilo niekoľko sporných momentov.

Ilustračný obrázok k článku Zápas Nitry v Banskej Bystrici: Klub spod Zobora podal protest na výkon rozhodcov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Za stavu 3:1 pohľadom Banskej Bystrice sa z presného zásahu tešil Kerbashian, no po konzultácii s videorozhodcom gól neplatil. K téme sa nechcel vyjadrovať ani Antonín Stavjaňa. „Neuznali nám gól Kerbashiana, keby som sa k tomu vyjadril, asi by som musel zaplatiť pokutu, tak sa na tieto veci nepýtajte,“ povedal vtedy na tlačovej konferencii lodivod nitrianskeho celku.

Nitre sa napokon podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. V závere zápasu odvolala brankára a vyskúšala tak početnú útočnú výhodu. Opäť nastal sporný moment, kedy podľa klubu spod Zoborom bola prerušená hra v momente, ktorý vyzeral ako gólový. HK Nitra sa preto rozhodol podať oficiálnu sťažnosť.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Prečítajte si vyjadrenie klubu v plnom znení bez redakčných zásahov: „HK Nitra podáva oficiálny protest na výkon hlavných rozhodcov (Stano, Goga) a tiež video rozhodcu (Neuzer) v zápase medzi HC 05 Iclinic B.Bystrica a HK Nitra hraného v piatok 1.2.2019 v Banskej Bystrici. Dôvodom je najmä neuznaný gól v tretej tretine po konzultácii s videorozhodcom, ďalej prerušenie hry pre postavenie hráča v bránkovisku v posledných sekundách zápasu, ktorý pravdepodobne dosiahol gól, pričom neprišlo ku konzultácii danej situácie s videorozhodcom. Radi by sme poukázali na iné situácie, ktoré boli posúdené bohužiaľ v náš neprospech. Nik sa nechce vyhovárať z prehier, ale treba zaviesť pri posudzovaní videorozhodcom jednotný meter, najmä pred blížiacim sa play-off.“

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM