Lucia Lauková Kultúra

Zahriatie na jeseň: Campana Batucada plánuje bezplatné kurzy bubnovania v Nitre

V Nitre si budete môcť vyskúšať bubnovanie pod vedením hudobníkov z formácie Campana Batucada. Kurzy budú bezplatné.

Ilustračný obrázok k článku Zahriatie na jeseň: Campana Batucada plánuje bezplatné kurzy bubnovania v Nitre
Zdroj: TASR

Prvá škola samby Campana Batucada ponúka počas celého septembra a októbra bezplatné workshopy bubnovania. Najväčší slovenský bubenícky orchester pod vedením Igora Holku organizuje sériu kurzov brazílskeho i afrického bubnovania.

Pre koho sú určené

„Môže prísť ktokoľvek, kedykoľvek a bez obmedzenia veku, aby zažil energiu bubnov na vlastnej koži. V Brazílii nájde človek v bubeníckom orchestri ľudí každého veku. Jedinou podmienkou je záujem o rytmy tejto krajiny. Tak je to i na našich kurzoch,“ pozývajú organizátori workshopov.

Bezplatné kurzy bubnovania sa v Nitre konajú už šiesty rok. Z ich účastníkov vznikla aj kapela Campana Batucada. „Na Slovensku je to výnimočná formácia, vybavená profesionálnymi nástrojmi. Počet členov sa neustále zvyšuje aj vďaka týmto kurzom. To znamená, že súčasťou tejto úžasnej rytmicko-energickej kapely sa môžete stať každý,“ skonštatoval Holka. Ako pripomenul, workshopy brazílskeho bubnovania sa konajú každý utorok od 18. hodiny v Novej pekárni v Nitre.

Kurzy afrického bubnovania

Každý pondelok na rovnakom mieste organizuje Campana Batucada aj kurzy afrického bubnovania. „Ide o tradičné západoafrické rytmy, ktoré sa hrajú na djembe, niekedy nesprávne nazývané bongo, a na afrických bubnoch. Sú určené pre všetkých začínajúcich a pokročilejších záujemcov na rozdielnej úrovni. Vlastný nástroj nie je podmienkou, pretože k dispozícii sú aj africké bubny,“ dodal Holka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM