Lucia Lauková Rôzne

Začala sa Nitrianska Letná univerzita: Deti ukončia štúdium slávnostnou promóciou

Niektoré deti sa počas prázdnin zoznámia s univerzitnou pôdou. Mladí akademici si po absolvovaní štúdia odnesú aj titul.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa Nitrianska Letná univerzita: Deti ukončia štúdium slávnostnou promóciou
Zdroj: TASR

Deti, ktoré sa chcú dozvedieť veľa nového a zároveň sa zoznámiť s akademickým prostredím, budú môcť aj tento rok navštevovať Nitriansku letnú univerzitu (NLU). Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) a Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre ju už tradične organizujú ako svoj spoločný projekt.

Nové vedomosti

Letná univerzita je určená pre deti vo veku od osem do 11 rokov. Tento rok sa bude konať v termíne od 1. do 12. júla. „V rámci NLU sa účastníci hravou a tvorivou formou oboznámia s charakterom štúdia na univerzite a vybranými zaujímavými témami, ktoré predstavujú súčasť pestrej ponuky študijných programov oboch nitrianskych univerzít,“ informovali organizátori.

Desiatky aktivít

Ako pripomenuli, aktivity NLU sú rozdelené do rôznych tematických okruhov. Účastníci si budú môcť vybrať z viac ako dvoch desiatok aktivít. Sú medzi nimi napríklad odbory mladý hispanista, vodič, informatik, divadelník, hipológ, botanik, sokoliar, archeológ, olympionik a mnohé ďalšie.

Letná univerzita býva už tradične ukončená slávnostnou promóciou, na ktorej je absolventom udelený certifikát s titulom Academicus Nitriensis Jr.

V piatok 28. júna si žiaci prevzali koncoročné vysvedčenia. Takto to prebiehalo na známej nitrianskej škole!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM