Lucia Lauková Krimi

Zábava chlapcov skončila na polícii: Náhodnú cyklistku zasiahol do hlavy kameň

Trojica školákov zvolila nešťastne výber miesta na hranie s kameňmi. Zábava sa pre jedného z nich skončila predvedením na mestskú políciu v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Zábava chlapcov skončila na polícii: Náhodnú cyklistku zasiahol do hlavy kameň
Foto: Rastislav Búgel

Hliadka nitrianskej polície riešila uprostred pracovného týždňa nezvyklý prípad.„Na bezplatnú telefonickú linku 159 prijal operačný pracovník oznam vystrašenej pani,“ píše sa na webe mestskej polície. Ako uvádza mestská polícia približne v čase 18:40 prechádzala bicyklom po ulici Československej armády staršia pani, pričom jej neznáma osoba hodila zo strechy nákupného centra Mlyny kameň do hlavy.

Pocítila tupý úder do hlavy

Podľa slov mestskej polície bola poškodená 67-ročná pani situáciou skôr pobúrená, ako vážne zranená. „Počas jazdy na bicykli po Chalupkovej ulici zrazu pocítila tupý úder do hlavy na ľavej strane, počula dunivý pád nejakého predmetu na zem,“ uvádza mestská polícia. Otrasená cyklistka zazrela chlapcov na streche nákupného centra, kam následne viedli kroky privolanej hliadky.

K policajtom prišla trojica chlapcov vo veku do 14 do 15 rokov až po chvíli. „Jeden z mládencov sa po krátkom rozhovore k incidentu priznal. Uviedol, že pri hádzaní kameňov po streche jeden preletel cez jej okraj a videli, ako spadol cyklistke na hlavu,“ píše sa na webe mestskej polície.

Nie je zodpovedný

Podľa mestskej polície v Nitre išlo o 14-ročného Nitrana, ktorý nemal v úmysle cyklistku zraniť. Dopustil sa priestupku drobného ublíženia na zdraví. „Vec bola po objasnení v zmysle zákona odložená, vzhľadom na skutočnosť, že za priestupok nie je zodpovedný ten, kto v čase jeho spáchania nedovŕšil pätnásty rok svojho veku,“ dodáva na záver mestská polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM