Lucia Lauková Správy Samospráva

Za letné terasy na pešej zóne nebudú musieť platiť: Mesto upravilo pravidlá

Kvôli koronavírusu muselo mesto upraviť podmienky, na základe ktorých bolo prevádzkovateľom umožnené bezplatné využívanie pozemkov pod letnými terasami.

Ilustračný obrázok k článku Za letné terasy na pešej zóne nebudú musieť platiť: Mesto upravilo pravidlá
Zdroj: TASR

Kaviarne a reštaurácie na nitrianskej pešej zóne budú aj tento rok môcť bezplatne využívať pozemky pred podnikmi na letné terasy. V minulých rokoch bolo potrebné pre odpustenie poplatku za letnú terasu splniť viacero podmienok.

Od roku 2017 je medzi nimi aj organizovanie kultúrneho podujatia. Táto povinnosť však kvôli koronavírusu tento rok prevádzkam odpadá.

Zmenu uznesenia schválili mestskí poslanci na májovom rokovaní mestského zastupiteľstva. „Nebudeme zaväzovať prevádzkovateľa letnej terasy organizovať kultúrne akcie,“ uviedla vedúca odboru majetku Margaréta Némová.

„Uvedomujeme si v akom zlom stave sú drobné služby, ako sú kaviarne, cukrárne a puby. Je v našom záujme, aby sme udržali tieto drobné služby v meste. Je to minimum čo by sme mohli urobiť, aby sme im trochu pomohli,“ povedal viceprimátor mesta Daniel Balko.

Vlani podľa viceprimátora túto podmienku nesplnili štyri prevádzky. „Týchto štyroch prevádzok sa bude toto oslobodenie týkať len za predpokladu, že si vysporiadajú minulý rok. Keď minulý rok nič neurobili, tak to budú musieť uhradiť. Pokiaľ nie tak tieto štyri prevádzky nebudú mať tento nárok. Chceme byť féroví voči tým, čo si plnia povinnosti voči mestu,“ dodal viceprimátor Balko.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM