Aktualizované Lucia Lauková Správy Samospráva

Z ubytovne na Čermáni vzniklo 35 nájomných bytov: Náklady presiahli milión eur

Prestavbou bývalej ubytovne na Hlbokej ulici v Nitre vzniklo 35 nájomných bytov. Noví obyvatelia sa budú môcť sťahovať čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Z ubytovne na Čermáni vzniklo 35 nájomných bytov: Náklady presiahli milión eur
Zdroj: TASR

Mesto Nitra prevzalo od zhotoviteľa zrekonštruovanú budovu bývalej ubytovne na Hlbokej ulici v nitrianskej mestskej časti Čermáň.

Prestavbou ubytovne vzniklo 35 nových nájomných bytov, z toho 25 jednoizbových a desať garsónok. Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka bude kolaudácia ukončená o niekoľko týždňov.

Ako doplnil hovorca mesta Tomáš Holúbek poslanci budú ešte 5. septembra schvaľovať výšku nájomného a hneď potom sa sem budú môcť sťahovať noví nájomníci. „Predpokladáme, že to bude v polovici septembra,“ dodal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Celkové náklady

Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahli 1,073 milióna eur, mesto získalo na realizáciu projektu pôžičku zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 608 622 eur.

Objekt na Hlbokej ulici kúpilo mesto od nitrianskej nemocnice, ktorá využívala budovu takmer 35 rokov ako podnikovú ubytovňu. Od februára 2008 začalo mesto prevádzkovať v objekte mestskú ubytovňu, ktorá bola zriadená ako dočasné ubytovanie pre ľudí v sociálnej núdzi. Rekonštrukcia objektu a prestavba na nájomné byty sa začala v decembri 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM