Lucia Lauková Správy

Z toho bolí srdce: Na kosť vychudnutý pes čakal pri mŕtvej sučke

Vyhodením neďaleko rýchlostnej cesty pri Nitre sa pravdepodobne niekto bezcitne zbavil psej rodiny. Sučka, pes a odrastené šteňa čakali na istú smrť.

Ilustračný obrázok k článku Z toho bolí srdce: Na kosť vychudnutý pes čakal pri mŕtvej sučke
5
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra

Záchrany sa však nedočkala sučka, ktorú našiel pracovník nitrianskeho útulku v poli pri čerpacej stanici na R1. Nebola tam sama. Jej telo verne strážil výrazne podvýživený pes. Keby však nebolo odrasteného šteňaťa, všetko sa mohlo skončiť inak.

Za záchranou opusteného dospelého psa a šteňaťa stojí pracovník Útulku Nitra, ktorý celý príbeh zverejnil na sociálnej sieti. Na kosť vyhladované šteňa si všimla vodička na rýchlostnej ceste R1 pri Bábe, ktorá zavolala do útulku, ktorý si psa prevzal do opatery.

Návrat na miesto

Záchranná akcia sa však týmto neskončila. Na záchranu ešte niekto čakal. Pracovník útulku sa vrátil na miesto, kde bol pravdepodobne vyhodený aj zachránený Mišo. Našiel tam jeho podvýživených rodičov.

„Po príchode som prešiel okolie a po pár minútach hľadania ich objavil v kríkoch pri ceste. Schúlený, uzimený psík a žiaľ už mŕtva a rovnako podvýživená sučka, pri ktorej verne čakal,“ opísal udalosti pracovník útulku.

Neopustil ju

Pes sa ho najskôr bál a ušiel, po pár minútach sa však vrátil na miesto pri telo mŕtvej sučky. „Je naozaj neuveriteľné koľko súcitu, vernosti a empatie dokážu zvieratá prejaviť,“ dodal pracovník nitrianskeho útulku. Druhý pokus o záchranu psa sa pracovníkovi útulku vydaril.

Mŕtvu sučku zobral na kliniku, kde zabezpečia jej umiestnenie do kafilérie. „Psíka som previezol do útulku, kde sa okamžite spoznal so zachráneným synom "Mišom“. Momentálne sú spolu v bezpečí útulku," prezradil pracovník útulku v Nitre.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Z toho bolí srdce: Na kosť vychudnutý pes čakal pri mŕtvej sučke
5
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM